Spor

Milli Atıcı ve Kıdemli Başçavuş Yusuf Dikeç Olimpiyatlara Karizmasıyla Damgasını Vurdu

Dünyanın gözü milli gururumuz Yusuf Dikeç'in üzerinde! Dikeç, 2024 Paris Olimpiyatları'nda rakiplerine karşı hiçbir ekipman kullanmadan mücadele ederek tarih yazdı.

Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'nda 10 metre havalı tabanca karışık takım mücadelesinde Şevval İlayda Tarhan ile Türkiye’ye gümüş madalya getiren Yusuf Dikeç, tarzıyla adeta dünyanın gündemine oturdu. Atıcılık müsabakalarında genelde sporcuların kullandığı lens, göz kapağı veya kulak koruması gibi teçhizatları tercih etmeyen Dikeç, atış sırasındaki duruşuyla Paris 2024’ün sosyal medyada en çok konuşulan ismi oldu. Çok sayıda uluslararası medya kuruluşu ve milyonlarca takipçili hesaplar Yusuf Dikeç'le ilgili paylaşımlarda bulundu.

Paris 2024’te Tarihi Başarı

2024 Yaz Olimpiyatları'nda Şevval İlayda Tarhan ile birlikte karma 10 m havalı tabancada finalde 2. olarak Türkiye'nin bu branştaki ilk olimpiyat madalyası olan gümüş madalyayı kazandı.

Jandarma Genel Komutanlığında Jandarma Astsubay Kıdemli Başçavuş rütbesinde görev yapan Yusuf Dikeç, spor kariyerindeki başarıları ve kendine özgü tarzıyla Türk spor tarihine adını altın harflerle yazdırdı. Dikeç’in bu başarısı, sadece atıcılık camiasında değil, tüm dünyada büyük yankı uyandırdı.

Milli Atıcı Yusuf Dikeç Kimdir?

Milli Atıcı Astsubay Kıdemli Başçavuş Yusuf Dikeç, 1 Ocak 1973 tarihinde Kahramanmaraş’ın Göksun ilçesinde doğdu. Aslen Kahramanmaraşlı olan 51 yaşındaki Türk atıcılık sporcusu, tabanca kategorilerinde yarışıyor ve Jandarma Gücü Spor Kulübü bünyesinde spor hayatını sürdürüyor.

Dikeç, 2012 Yaz Olimpiyatları'nda 10 m havalı tabanca ve 50 m tabanca dallarında ülkesini temsil etti. 2013 Akdeniz Oyunları'nda bir altın ve bir gümüş madalya kazanmayı başaran milli sporcu, 2016 Yaz Olimpiyatları'nda 50 metre tabanca kategorisinde 550 puanla 22. oldu ve elemelerde mücadeleye veda etti.

İşte dünya medyasında Dikeç hakkında yapılan o paylaşımlardan bazıları;