Meteoroloji Genel Müdürlüğü, sıcak hava dalgasının hafta sonuna doğru etkisini kaybedeceğini ve yerini serin bir havaya bırakacağını duyurdu. Yapılan son tahminlere göre, ülke genelinde sıcaklıklar 4 ila 5 derece arasında düşecek.

Kuzey ve iç bölgelerde parçalı bulutlu hava beklenirken, Batı Akdeniz’in iç kesimleri, İç Ege, İç Anadolu’nun kuzeybatısı, Batı Karadeniz, Doğu Karadeniz kıyıları ile Samsun’un doğusu, Osmaniye’nin güneyi, Hatay kıyıları, Ordu ve Ardahan çevrelerinde yerel olarak sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar görülecek. Diğer bölgelerde ise az bulutlu ve açık hava hakim olacak.

Hava sıcaklıklarında ise bölgesel farklılıklar dikkat çekecek. İç Anadolu ve Karadeniz’in iç kesimlerinde sıcaklıklar 3 ila 5 derece düşerken, Trakya’da 4 ila 6 derece artış yaşanacak. Diğer bölgelerde ise sıcaklıklarda önemli bir değişiklik beklenmiyor.

Rüzgarın kuzeyli yönlerden esmesi, öğle saatlerinde ise Akdeniz kıyıları ve doğu bölgelerinde güneyli yönlerden hafif ila orta kuvvette esmesi öngörülüyor.

Meteoroloji, sağanak yağış beklenen bölgelerde yaşayan vatandaşları ani sel ve su baskınlarına karşı uyardı ve gerekli önlemlerin alınmasını tavsiye etti.

Aman Dikkat! Alanya’yı Kavuracak Sıcaklar Geliyor Aman Dikkat! Alanya’yı Kavuracak Sıcaklar Geliyor