Hava Durumu

Meteorolojiden Güzel Haber! Alanya Rahat Bir Nefes Alacak

Meteoroloji Genel Müdürlüğünün son tahminlerine göre, bugün öğle saatlerinde başlayıp pazartesi sabah saatlerine kadar sürmesi beklenen sağanak yağış bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünün son tahminlerine göre, bugün öğle saatlerinde başlayıp pazartesi sabah saatlerine kadar sürmesi beklenen sağanak yağış bekleniyor.

Alanya’da En Az 2 Gün Yağış Var

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 5 günlük  hava durumu tahmin raporunu sitesinde yayınladı. Açıklanan tahmin raporuna göre,  Alanya başta olmak üzere; İç Ege, Akdeniz’in iç kesimleri, İç Anadolu, Batı ve Orta Karadeniz’in iç kesimleri, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu ile Diyarbakır çevrelerinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Özellikle Alanya ve Antalya bölgesinde kavurucu sıcaklıkların hakim olduğu şu günlerde, hava sıcaklıklarının doğu kesimlerde 3 ila 7 derece azalacağı tahmin ediliyor. Rüzgarın genellikle kuzey yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, yağış anında kuvvetli esmesi bekleniyor.

Yurt Genelinde Sağanak Yağış Uyarısı

Ankara, Eskişehir, Çankırı, Kırıkkale, Kırşehir, Yozgat, Afyonkarahisar, Konya, Çorum, Bolu’nun güney ve doğusu, Karabük’ün güney kesimleri, Erzurum, Kars, Ardahan, Ağrı ve Bayburt çevreleri ile Rize ve Artvin illerinin iç kesimlerinde başta olmak üzere kuvvetli sağanak yağış beklediklerini açıklayan Meteoroloji Genel Müdürlüğü, vatandaşları sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, yağış anında ani kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına  gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması konusunda uyardı.