Gündem

Meteoroloji uyardı! Alanya’ya Kavurucu Sıcaklar Geliyor

Meteoroloji uyardı! Alanya’ya Kavurucu Sıcaklar Geliyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, bu hafta Türkiye genelinde mevsim normallerinin üzerinde sıcaklıkların beklendiğini duyurdu. Alanya’da sıcaklıkların 36 dereceye kadar çıkacağı tahmin ediliyor.

Kavurucu Sıcaklar Geliyor

Kış aylarının beklenenden daha sıcak geçmesinin ardından yaz mevsimi kapıya dayandı. Bir süre mevsim normallerinde seyreden sıcaklıklar, son birkaç gündür etkisini artırdı. Bu hafta Alanya’da sıcaklıkların 36 dereceyi bulması bekleniyor. Meteoroloji, sıcaklıkların hafta ortasına kadar mevsim normallerinin 6 ila 8 derece üzerine çıkacağını belirterek, 11:00-16:00 saatleri arasında dışarı çıkılmaması konusunda uyardı.

Mevsim Normallerinin 6 İla 10 Derece Üzerine Çıkacak

Son meteorolojik değerlendirmelere göre, geçen hafta bölgede etkili olan yağışlı ve serin hava yerini sıcak ve yağışsız bir havaya bırakacak. Bölgede hafta sonu mevsim normallerinde seyredecek olan hava sıcaklıklarının, hafta başından itibaren artarak hafta ortasına kadar mevsim normallerinin 6 ila 10 derece üzerine çıkması bekleniyor.

Öte yandan uzmanlar sıcak hava dalgasının etkisiyle vatandaşların dikkatli olması ve gerekli önlemleri alması gerektiği, özellikle güneşin en etkili olduğu saatlerde Kalp, kronik hastalık, yaşlılar ve çocukların dışarı çıkmayarak bol miktarda sıvı tüketilmeleri konusunda uyardılar.