Gündem

Mersin ve Antalya Arasındaki Mesafe 5 Saate İniyor!

Mersin ve Antalya Arasındaki Mesafe 5 Saate İniyor!

Mersin ile Antalya’yı birbirine bağlayacak olan 17 milyar TL değerindeki Akdeniz Sahil Yolu projesi, Mersin ayağında önemli bir aşamaya ulaştı. Projenin Mersin kısmında, 264 kilometrelik mesafe 228 kilometreye düşürülecek. Şu ana kadar 203 kilometrelik bölünmüş yol, 16 tünel, 8 viyadük ve 8 köprü tamamlandı ve hizmete açıldı.

‘’16 Tünel, 8’er Viyadük ve Köprü Hizmete Girdi’’

Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, bölgede incelemelerde bulunarak yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi. Vali Pehlivan, “16 tünel, 8’er viyadük ve köprü hizmete girdi, 11 kilometrelik bölümün de 6 tünel ve 7 viyadük kısmının ihalesi yapıldı. Bitirilen 203 kilometrelik bölünmüş yol sayesinde ulaşım 4-5 saatlere inmiş durumda” dedi.


‘’Mersin Antalya Arası 5 Saate Düşecek’’

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla yürütülen proje, Mersin ile Antalya arasındaki ulaşımı büyük ölçüde kolaylaştıracak. Tek şeritli ve tehlikeli yollar nedeniyle 12 saat süren yolculuk, açılan tüneller, viyadükler ve köprülerle birlikte 5 saate kadar düşecek.

‘’Bu projeyle 264 kilometrelik mesafe 228 kilometreye inecek’’

Mersin Valisi Pehlivan, projenin Mersin kısmının önemine vurgu yaparak, “Mersin ile Antalya yolunu birleştiren bir sahil yolu projesi. Bu projeyle 264 kilometrelik mesafe 228 kilometreye inecek. Bugüne kadar tamamlanan 203 kilometrelik bölünmüş yol, vatandaşlarımızın hizmetine sunuldu. Geriye kalan 25 kilometrede ise çalışmalar devam ediyor” ifadelerini kullandı. Şu anda Büyükeceli-Gözne arasında yol yapım inşaat çalışmalarının sürdüğüne dikkat çeken Vali Pehlivan, viyadük ve tünel inşaatlarının hızla ilerlediğini belirtti.

‘’500 kilometrelik yol üzerinde toplam 150 dakikalık bir kısalma sağlanacak’’

Akdeniz Sahil Yolu Projesinin Mersin kısmında 28 tünel bulunduğunu söyleyen Vali Pehlivan, “Anamur-Kaledran istikametinde yaklaşık 11 kilometrelik alanda 6 tünel ve 7 viyadüğün ihalesinin tamamlandığını belirten Vali Pehlivan, “Şu anda ihalesi yapılmamış bir bölüm kalmadı. Antalya tarafındaki çalışmaları da yakından takip ediyoruz. Orada da yaklaşık 12 kilometrelik tünel inşaatları devam ediyor. Bu çalışmaların tamamlanmasıyla birlikte, 500 kilometrelik yol üzerinde toplam 150 dakikalık bir kısalma sağlanacak. Bunun 110 dakikası Mersin il sınırlarındaki çalışmalardan kaynaklanacak. Zaten şu ana kadar tamamlanan 203 kilometrelik bölünmüş yol sayesinde seyahat süresi 4-5 saatlere indirilmiş durumda. İnşallah bu süre daha da kısalacak. Öncelikle vatandaşlarımızın bu yolda daha güvenli ve konforlu bir seyahat deneyimi yaşayacaklarına inanıyoruz” şeklinde konuştu.