Gündem

Meclis Üyesinden Skandal Sözler: “Öldüren Kadar Ölenler de Suçlu”

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi'nin AK Partili üyesi Latif Aydemir, kadın cinayetlerine ilişkin yaptığı açıklamayla büyük tepki topladı. Aydemir, meclis toplantısında “Öldüren kadar ölenler de suçludur” ifadelerini kullanarak, kadın cinayetlerinde mağdurları da suçladı. Bu sözler, AK Parti içinde de ciddi eleştiriler aldı.

Parti İçinden Sert Tepkiler

Aydemir’in açıklamaları, AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı Ayşe Keşir ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ tarafından sert bir dille kınandı. Ayşe Keşir, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, Aydemir’in sözlerini esefle kınadığını belirterek, "Kadına şiddet konusunda kimse katilden başka suçlu aramasın. Bu açıklama asla kabul edilemez ve partimizin bu konuda kararlı duruşu devam edecektir" dedi. Ayrıca, Keşir, partinin gerekli adımları atacağını da vurguladı.

Hamza Dağ: “Aydemir Disipline Sevk Edildi”

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ da yaptığı yazılı açıklamada, kadın cinayetleri konusunda partilerinin tavizsiz bir duruş sergilediğini belirterek, Aydemir'in kesin ihraç talebiyle disipline sevk edildiğini duyurdu. Dağ, “Kadına ve çocuğa karşı şiddet konusunda tavizsiz bir mücadele vermek asli sorumluluğumuzdur. Hiçbir şekilde şiddetin kabul edilmesi mümkün değildir” ifadelerine yer verdi.

Açıklamalar Tepki Çekti

Latif Aydemir’in İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi'nde yaptığı bu skandal açıklama, kamuoyunda da büyük yankı uyandırdı. Kadına yönelik şiddetle mücadelede kararlı bir tutum sergileyen birçok kişi ve sivil toplum kuruluşu, Aydemir’in sözlerini kınayarak, böyle bir söylemin kabul edilemez olduğunu ifade etti.

AK Parti’nin, kadına yönelik şiddet konusundaki hassasiyeti bilinirken, bu tür açıklamaların parti içerisinde tepki görmesi, partinin bu konuda ödün vermeyeceğini ortaya koyuyor. Aydemir’in disipline sevk edilmesiyle birlikte olayın parti içi süreçleri nasıl etkileyeceği merak konusu.