Ekonomi

Madeni 5 TL Tedavüle Çıkıyor! Ön Yüzünde 2 Muhteşem Detay Var

Madeni 5 TL Tedavüle Çıkıyor! Ön Yüzünde 2 Muhteşem Detay Var

Paranın Ön Yüzü İki Detayla Büyülüyor: Selçuklu Yıldızı Ve Türkiye Yüzyılı

Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın yayımladığı tebliğle, 5 TL değerindeki madeni paralar resmi olarak tedavüle çıkarıldı. Paranın ön yüzü, sekiz köşeli Selçuklu yıldızı motifi ve Türkiye Yüzyılı logosu ile dikkat çekiyor.


Resmi Gazete İle Duyuruldu: Yeni 5 TL’ler Piyasada

Resmi Gazete’nin son yayını, 5 Türk Lirası nominal değerindeki yeni madeni paraların piyasaya sürüldüğünü duyurdu. Paranın tasarımı, Mustafa Kemal Atatürk’ün kabartma portresi, “Türkiye Cumhuriyeti” ibaresi ve “Türkiye Yüzyılı” amblemi ile tamamlanıyor.


Hazine ve Maliye Bakanlığı’ndan Açıklama: Yeni Paralar Basıldı

Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından yayımlanan tebliğe göre, 28 Mayıs 1970 tarihli ve 1264 sayılı Madeni Ufaklık ve Hatıra Para Bastırılması Hakkında Kanun kapsamında, Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürlüğü tarafından basılan 5 TL’lik madeni paralar dolaşıma girdi.

Yeni Paranın Motifleri Büyülüyor

5 TL’lik yeni madeni paranın ön yüzünde, dış halkada sekiz köşeli Selçuklu yıldızı motifi ve bu motifin dış kontürünün tekrarı bulunuyor. Paranın halka ve göbeğin birleşim yerinde ay yıldız, ortada ise Türkiye Yüzyılı logosu yer alıyor. Sol tarafında ‘5’ rakamı, altında ‘TÜRK LİRASI’ yazısı ve yazının altında basım yılı görülüyor. Arka yüzünde ise, Atatürk rölyefi ve çevresinde ‘TÜRKİYE CUMHURİYETİ’ yazısı bulunuyor. Kenarları düz tırtıllı olan paraların çapı 28,15 milimetre, kalınlığı 1,70 milimetre ve ağırlığı 8,25 gram olarak belirlendi.