Son dönemde tüketici kredi faizlerinde düşüş yaşanıyor. Uzmanlar, krediyle ev ya da araç almak isteyenlerin faizlerin daha da düşmesini beklemelerinin avantajlı olacağını belirtiyor. Yüksek faizle borçlanmanın mantıklı olmadığını vurgulayan uzmanlar, faiz oranlarının düşüş eğiliminde olduğunu ve bu süreçte büyük alımların ertelenmesinin faydalı olabileceğini ifade ediyor.

3140873 1200X627-1

IC Enterra Yenilenebilir Enerji’den İtalya’nın rüzgârına yeni bir yatırım daha IC Enterra Yenilenebilir Enerji’den İtalya’nın rüzgârına yeni bir yatırım daha

2024'ün ilk yarısında, kredi ve kredi kartı borçlarında önemli bir artış yaşandı. Kredi kartı faiz oranlarının yıllık bazda yüzde 60'a ulaşmasıyla, birçok vatandaşın günlük harcamalarını karşılayabilmek için kredi kartlarına başvurduğu belirtiliyor. Yeni yapılandırma düzenlemeleri ise borçlarını ödemekte zorlanan kişiler için bir rahatlama sağlayabilir.

R N S R N R

Enflasyonun yüzde 49’a gerilemesiyle birlikte bankalar da kredi faizlerini düşürmeye başladı. Uzmanlar, faiz oranlarının daha da düşmesi beklendiği için acil ihtiyaç yoksa büyük alımların yılbaşına kadar ertelenmesinin daha mantıklı olacağı görüşünde.

Editör: Selçuk Soydan