Bakanlık tarafından açıklanan listede yer alan Köfteci Yusuf, iddiaları reddederek numune alma işlemlerinde birçok teknik hata yapıldığını öne sürdü. Şirket yetkilileri, analizlerin usule aykırı bir şekilde kendilerine geç bildirildiğini ve bu durumun izlenebilirlik sürecinde ciddi sorunlara yol açtığını belirtti.

Numuneler Hatalı Alındı İddiası

Köfteci Yusuf’tan yapılan açıklamada, "Ürünlerimizde asla domuz eti kullanılmamıştır" ifadesi dikkat çekti. Şirket, numune alma sürecinde şahit numunelerin alınmadığını ve analiz sonuçlarının doğruluğunu bu yüzden sorguladıklarını belirtti. "Eğer numuneler doğru şekilde alınsaydı, bu süreç daha şeffaf ilerler ve gerekli izlenebilirlik sağlanabilirdi," denildi. Şirket, bu hataların analiz sonuçlarını gerçeği yansıtmayan bir duruma getirdiğini savundu.

Ekran Görüntüsü 2024 10 10 140450

Denetimler Devam Ediyor

Köfteci Yusuf, Tarım ve Orman Bakanlığı ile İl Müdürlüğü’nün yaptığı yerinde denetimlerde herhangi bir olumsuzluğa rastlanmadığını açıkladı. Üretim tesislerinin hijyen ve diğer uygunluk şartlarına tam olarak uyduğunu belirten yetkililer, "280 şubesi bulunan ve 12.000 personel istihdam eden bir firmanın böyle bir riski alması hayatın olağan akışına aykırıdır" diyerek iddiaları yalanladı. Yapılan açıklamada, domuz eti tespitiyle ilgili sonuçların, şirketin dâhil olmadığı bir bulaşıklık sonucu ortaya çıkabileceği ifade edildi. Şirket, bu durumun kötü niyetli kişilerin eylemleri neticesinde oluşmuş olabileceğini ve yaşananları "karanlık bir kumpas" olarak nitelendirdi. Köfteci Yusuf, tüm süreçlerin yargıya intikal ettiğini ve yasal sürecin sonunda kamuoyuna daha fazla bilgi vereceklerini duyurdu.

Ekran Görüntüsü 2024 10 10 140506

İstanbul-Budapeşte demiryolu ile ihracatta yeni rota olacak İstanbul-Budapeşte demiryolu ile ihracatta yeni rota olacak

Sürecin Takipçisiyiz

Son olarak, açıklamada şu ifadeler yer aldı: "Biz tüm gücümüzle bu karanlık kumpası açığa çıkarmak için çabalıyoruz. Sürecin sonuna kadar gidilerek, hakikatlerin ortaya çıkması için tüm ilgililerden destek bekliyoruz."

Editör: Selçuk Soydan