Spor

Kerem Aktürkoğlu’ndan Hat-Trick: Türkiye, İzlanda’yı 3-1 Mağlup Etti

A Milli Takımımız, UEFA Uluslar B Ligi 4. Grup'taki ikinci maçında konuk ettiği İzlanda'yı 3-1 mağlup etti. İlk karşılaşmadaki Galler beraberliğinin ardından 3 puanı hanesine yazdırmayı başaran ay-yıldızlılar, puanını 4'e yükselterek averajla grupta liderliğini aldı.

Türkiye A Milli Futbol Takımı, Uluslar B Ligi 4. Grup 2. maçında İzlanda ile karşı karşıya geldi. İzmir'deki Gürsel Aksel Stadı'nda oynanan mücadeleyi, yıldız futbolcu Kerem Aktürkoğlu’nun hat-trick’iyle Türkiye 3-1 kazandı. Bu sonuçla Uluslar B Ligi'nde ilk galibiyetini elde eden milli takımımız, ikinci maçlar sonunda puanını 4'e yükseltti. İlk karşılaşmasında Galler ile 0-0 berabere kalan teknik direktör Vincenzo Montella’nın öğrencileri, bu kez İzlanda’yı mağlup ederek moral buldu. İzlanda ise, ilk maçında Karadağ’ı 2-0 yenmişti.

Kerem Aktürkoğlu Şov Yaptı!

Maçın yıldızı olan Kerem Aktürkoğlu, 2, 52 ve 88. dakikalarda attığı gollerle Türkiye’yi zafere taşıdı. 25 yaşındaki oyuncunun 57. dakikada bulduğu bir gol ise ofsayt gerekçesiyle iptal edildi. Aktürkoğlu’nun bu performansı, tribünlerde büyük coşku yarattı.

İzlanda’da Kadro Değişiklikleri

İzlanda Teknik Direktörü Age Hareide, Karadağ maçındaki kadroda değişiklikler yaparak Victor Palsson, Andri Gudjohnsen ve Kolbeinn Finnsson’ı sahaya sürdü. İzlanda’nın gayreti sonucu değiştirmeye yetmedi.

İzmir’de Coşkulu Destek

Türkiye’de en son 15 Ekim 2023’te Letonya’ya karşı Konya’da oynayan milli takım, bu kez İzmir’de taraftarının önüne çıktı. İzmir’in düşman işgalinden kurtuluşunun 102. yıl dönümünde, İzmirli sporseverler ellerinde Türk bayraklarıyla stadı doldurdu ve milli takıma büyük destek verdi. Maç öncesinde tribünde dev bir Türk bayrağı açılarak coşku doruğa çıktı.

Müsabakayı Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu ve yönetim kurulu üyeleri de takip ederken, İzlanda Federasyonu Başkanı Thorvaldur Örlygsson da karşılaşmayı izleyen isimler arasında yer aldı.

Grupta Lideriz

UEFA Uluslar B Ligi 4. Grup'taki ilk maçında Galler ile deplasmanda golsüz berabere kalan milliler, İzmir'de konuk ettiği İzlanda'yı Kerem AKtürkoğlu'nun golleriyle 3-1 yendi ve puanını 4'e yükseltti. İlk maçında Karadağ'ı 2-0 ile geçen İzlanda ise 3 puanda kaldı. Grubun diğer karşılaşmasında da Galler, Karadağ'ı 2-1 mağlup etti. Bu sonuçların ardından Türkiye grup lideri oldu.Oluşan puan durumu şu şekilde;

  1. Türkiye: 4 puan/+2 averaj
  2. Galler: 4 puan/+1 averaj
  3. İzlanda: 3 puan/0 averaj
  4. Karadağ: 0 puan/-3 averaj