Amerikalı çift, haziran ayı başlarında Yellowstone Milli Parkı'nda kamp yaparken, kedileri Rayne Beau'nun korkarak sık ağaçların arasına kaçtığını aktardı. Çabaları, ödül mamaları ve oyuncaklar kullanarak kedilerini geri çekmeye yönelik olsa da, bu çabalar sonuçsuz kaldı. Benny Anguiano, yaşadıkları durumu şu şekilde anlattılar,“Bir park çalışanı, bölgedeki bir çakal sürüsünün küçük bir köpeğe saldırdığını ve kedimizin geceyi atlatmasının mümkün olmadığını söyledi,” dedi.

Ekran Görüntüsü 2024 09 28 165025

Susanne Anguiano, o anki duygularını şöyle ifade etti: “Onu bırakıp gitmek zorunda kaldık. Hayatımın en zor günüydü çünkü onu terk ediyormuşum gibi hissettim.” Çift, kamp maceralarının ardından döndükten 60 gün sonra kedilerinin bulunduğuna dair bir mesaj aldı. Rayne Beau, kaybolduğu yerden 1450 kilometre uzakta, Kaliforniya'nın Roseville bölgesindeki bir barınağa ulaşmıştı. Barınak yetkilileri, kedinin çipini okutarak sahiplerine ulaşmak için hemen mesaj gönderdiler. Çift, kedilerinin sokakta yalnız bulunan bir kadın tarafından barınağa götürüldüğünü öğrendi.

Ekran Görüntüsü 2024 09 28 165015

Kedinin bu denli uzun mesafeyi nasıl kat ettiği ve yolunu nasıl bulduğu hâlâ bilinmiyor. Ancak, yolculuk sürecinde Rayne Beau'nun kayda değer bir kilo kaybı yaşadığı anlaşıldı. Kaybolmadan önce yaklaşık 6,5 kilo olan kedi, bulunduğunda sadece 3,5 kiloya düşmüştü. Susanne Anguiano, “Gerçekten tükenmişti. Muhtemelen daha ileri gidecek enerjisi bile yoktu,” diyerek durumun ciddiyetini vurguladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Dayanışmayla bölgeyi kurtarmalıyız Cumhurbaşkanı Erdoğan: Dayanışmayla bölgeyi kurtarmalıyız

Editör: Selçuk Soydan