Türkiye Dağcılık Federasyonu'nun yıllık faaliyet programı kapsamında gerçekleştirilen Kanyoning Temel Eğitim faaliyeti, 19 Ağustos 2024 tarihinde Alanya Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü'nde yapılan açılış programı ile başladı. Eğitim, Türkiye Dağcılık Federasyonu'nun dört antrenörü tarafından veriliyor ve katılımcılar arasında üçü kadın, on altısı erkek olmak üzere toplam on dokuz sporcu bulunuyor.

İlçe Müdürü Nazif Emre Kıldırgıcı, gelen antrenör ve sporcuları karşılayarak başarılar diledi. Eğitim programı, iki gün sürecek teorik eğitimlerin Alanya Gençlik Merkezi'nde, üç gün sürecek pratik eğitimlerin ise Sapadere Kanyonunda yapılması şeklinde planlandı. Bu faaliyet, ülkemizin tabiat değerlerinin ortaya çıkarılması, sağlıklı nesillerin gelişimi ve ülke tanıtımı açısından büyük önem taşıyor. Sporcular, kanyoning konusunda hem reaktif açıdan hem de arama-kurtarma yönüyle kapsamlı eğitim alacaklar.

Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Emre Kıldırgıcı, Alanya'nın spor turizminin çeşitliliğine dikkat çekerek, dağcılık alt disiplinlerinden kanyoning branşının da bu çeşitliliğe katkıda bulunacağını ve Alanya'nın gelecekteki önemine vurgu yaptı. Dağcılık antrenörü Fedai Erkocaoğlu ise, sporcu ve antrenörler adına gençlik ve spor ilçe müdürüne ve tüm görevlilere destekleri ve misafirperverlikleri için teşekkür etti.

Bursa'da 'Bakımcı Okulu' eğitime başladı Bursa'da 'Bakımcı Okulu' eğitime başladı