Gündem

Kabine 2 Hafta Aradan Sonra Toplanıyor: Gündemde Şiddet ve Cinayet Olayları

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, 2 haftalık aranın ardından bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Beştepe'de toplanıyor. Toplantının ana gündem maddesi, son dönemde artan şiddet ve cinayet olayları olacak. Ayrıca İsrail’in Gazze ve Lübnan’a yönelik saldırıları, hileli gıda üretimi, ekonomi ve terörle mücadele gibi kritik başlıklar da masaya yatırılacak.

Cezasızlık Algısına Karşı Yargı Paketi Değerlendirilecek

Toplumda artan şiddet olaylarına karşı alınacak önlemler ve yeni infaz yasası kapsamındaki çalışmalar kabinede detaylı şekilde değerlendirilecek. Özellikle, cezasızlık algısının ortadan kaldırılması için yeni yargı paketi üzerine yapılacak düzenlemeler ele alınacak.

Hileli Gıda Ürünleri Konusu da Gündemde

Tarım ve Orman Bakanlığı’nın geçtiğimiz günlerde açıkladığı sahte ve tağşiş gıda üreten firmaların ifşası, kabine toplantısında tartışılacak. Bu firmalara yönelik cezaların artırılıp artırılmayacağı da toplantıda görüşülecek. Kabinenin bir diğer önemli gündem maddesi, İsrail'in Gazze ve Lübnan'daki saldırıları olacak. Filistin ve Lübnan’a yapılan insanlık dışı saldırıların engellenmesi ve barışın sağlanması için izlenmesi gereken yollar kabinede masaya yatırılacak. Ayrıca, Gazze ve Lübnan’a yönelik insani yardımlar da görüşülecek.


Ekonomi Politikaları ve Enflasyonla Mücadele

Kabinede ekonomi politikalarına geniş yer ayrılması bekleniyor. Türkiye’nin enflasyonu tek haneli rakamlara düşürme hedefi, istihdam ve fiyat istikrarı gibi konular detaylı bir şekilde değerlendirilecek. Fahiş fiyatlar, stokçuluk ve fırsatçılıkla mücadele de kabinenin önemli başlıklarından biri olacak. Yurt içinde ve sınır ötesinde devam eden terörle mücadele operasyonlarındaki son durum da toplantının ana gündem maddeleri arasında. Ayrıca, deprem bölgesinde yürütülen inşa çalışmaları ve gelinen son durum hakkında Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’un kabineyi bilgilendirmesi bekleniyor.