Türkiye-AB Ortaklığı ile Dev Yatırım: 45,5 Milyar Lira Hibe Desteği

Tarım ve Orman Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, Türkiye ve Avrupa Birliği (AB) tarafından ortak finanse edilen IPARD I ve IPARD II Programları, 2011'den bu yana büyük bir başarıya imza attı. Bu programlar kapsamında Türkiye'ye 25 bin 506 tesis ve proje kazandırıldı ve girişimcilere toplam 45,5 milyar lira hibe desteği verildi. Bu sayede, 96,9 milyar liralık yatırım hayata geçirildi ve 102 bin 400 kişiye istihdam sağlandı.

Ekran Görüntüsü 2024 08 14 145428

IPARD III Programı ile 81 İlde Yeni Dönem

Başarıyla tamamlanan IPARD I ve II Programlarının ardından, IPARD III Programı 2024 yılı itibarıyla 81 ilde uygulanmaya başlandı. Artan başvuru sayısı beklentisiyle ulusal katkı oranı yüzde 25'ten yüzde 50'ye çıkarıldı ve programın toplam bütçesi 555 milyon avrodan 785 milyon avroya yükseltildi.

Yıllık Çağrı Takvimi İlk Kez Yayımlandı

Muz Sarartma Tesisi İflas Etti Üreticilerin 9 Milyon Lirası Buhar Olup Uçtu Muz Sarartma Tesisi İflas Etti Üreticilerin 9 Milyon Lirası Buhar Olup Uçtu

2024'ten itibaren 7 yıl süreyle uygulanacak IPARD III Programı için başvuru yapacakların projelerini daha rahat hazırlayabilmeleri ve inceleme sürecinin hızlandırılması amacıyla yıllık çağrı takvimi ilk kez yayımlandı. "IPARD III 2024 Yılı Çağrı Takvimi" mart ayında kamuoyuna duyuruldu ve ilk iki başvuru çağrı ilanları yayımlandı.

90 Milyon Avro IPARD Hibe Desteği

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, "Tarımsal İşletmelerin Fiziki Varlıklarına Yönelik Yatırımlar" tedbirinde destek bütçesinin 90 milyon avro olarak belirlendiğini açıkladı. Süt, kırmızı et, kanatlı eti ve yumurta üreten tarımsal işletmelerin başvurabileceği bu destekler, yapım işleri, makine-ekipman alımları ve görünürlük harcamalarını kapsıyor.

Online Başvuru Süreci

IPARD III Programı 3. Çağrı Dönemi için yatırımcılar, proje başvurularını 16 Eylül-18 Ekim tarihleri arasında "onlinebasvuru.tkdk.gov.tr" adresinden yapabilecek. Başvuru paketleri, 25 Ekim'e kadar 42 TKDK İl Koordinatörlüğü ve 39 ildeki TKDK İl İrtibat Ofislerine teslim edilecek. Projelerin kontrolleri gerçekleştirilip, desteklenecek projeler kamuoyuna duyurulacak.

Editör: Selçuk Soydan