‘’Üreticiler Mutlaka Kaokil Uygulamasını Yapsınlar’’

Alanya’da haziran ayı başından beri mevsim normallerinin üzerinde seyreden sıcaklıklara tarım ürünlerini de tehdit ediyor. Sıcak havalar ile ilgili Avokado üreticilerini uyaran Alanya ve Akdeniz bölgesinin en büyük fidan üreticisi olan Arslan Fidancılık Yönetim Kurulu Başkanı Harun Arslan, ‘’ Üreticilerimiz kavurucu sıcaklarda Avokado ve tropikal bitkilerinin üzerine mutlaka Kaokil uygulamasını yapsınlar ve sulama yöntemlerine dikkat etsinler’’ dedi.

‘’Kaolin İle Bitkinin Stresi Azaltır, Ona Bir Doku Oluşturur’’

Hava sıcaklıkların ve nem oranının bir anda artmasıyla birlikte üretimde meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı üreticileri uyaran ve özellikle sulamanın önemine dikkat çeken Arslan Fidancılık Yönetim Kurulu Başkanı Harun Arslan, ‘’ Kaolin ile bitkinin stresi azaltır, ona bir doku oluşturur. Güneşten yanmaları önler. Meyve dökümünü en aza indiren faktörlerden bir tanesi budur. Kaolin sadece avokado değil, nar ve diğer tropikal bitkilerde de kullanabilen doğal bir gübredir aslında. Öte yandan su fazlalığı da sorun çıkarıyor. Suyun fazla kullanılmasından dolayı da kök çürüklüğü rahatsızlığı meydana geliyor. Her gün sulamak da bir çare değil. Bu bitkinin üzerine ya yağmurlama yaparak serinletici ortamı, ya gölge türleri yapacağız ya da kaolin uygulaması yaparak bitkilerimizi koruma altına alabiliriz’’ diye konuştu.

 

 

Gökçek’ten Çiftçilere Şok Sözler;’’100 Bin Liralık Telefonla Açız Diye Twit Atılıyor’’ Gökçek’ten Çiftçilere Şok Sözler;’’100 Bin Liralık Telefonla Açız Diye Twit Atılıyor’’

Editör: Haber Merkezi