Gündem

Gazipaşa’da Avrupa Hareketlilik Haftası Etkinlikleri Tamamlandı

Gazipaşa Belediyesi, Avrupa Hareketlilik Haftası kapsamında 18-22 Eylül tarihleri arasında etkinlikler düzenledi. Bisiklet turundan zumba etkinliğine, tarihi yürüyüşten çeşitli aktivitelere kadar geniş bir yelpazede düzenlenen etkinlikler Gazipaşa halkının yoğun ilgisiyle tamamlandı.

Dolu Dolu Etkinlikler Yoğun İlgi Gördü

Gazipaşa Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından hareketsiz yaşama karşı farkındalık yaratmak için düzenlenen Avrupa Hareketlilik Haftasının ilk etkinliği, bisiklet turu oldu. 18 Eylül Çarşamba Günü Bakılar Köprüsü'nden başlayan tur, Tropikal Park güzergâhında devam etti. Bisiklet tutkunları ve sağlıklı yaşama önem veren vatandaşların katılımlarıyla eğlenceli bir tur yapıldı. 19 Eylül Perşembe günü Selinus Sahili’nde "7’den 70’e Zumba" etkinliği, enerjik müzikler eşliğinde katılımcılara keyifli anlar yaşattı. Her yaş grubundan vatandaşların katıldığı etkinlikte, katılımcılar profesyonel eğitmenler eşliğinde zumba yaparak hem eğlencenin hem de spor yapmanın tadını çıkardı. Haftanın son etkinliği ise 21 Eylül Cumartesi günü düzenlenen "Güney Kalesi’nde Tarihe Yolculuk" yürüyüşü oldu. Gazipaşa Belediyesi önünden hareket eden servislerle Güneyköy Eski İlkokul önüne ulaşıldıktan sonra başlayan yürüyüşle, tarihi Güney Kalesi’ne doğru yolculuğa çıkıldı. Doğa ve tarih tutkunlarını buluşturan bu etkinlik, eşsiz manzaralar eşliğinde unutulmaz anlar yaşattı.

Başkan Yılmaz: “Hareket Etmeye, Doğayı Korumaya Ve Daha İyi Bir Gelecek İçin Birlikte Mücadele Etmeye Devam Edeceğiz”

Avrupa Hareketlilik haftası etkinliklerinin önemine değinen Gazipaşa Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz, “16-22 Eylül Avrupa Hareketlilik Haftası'nı dolu dolu etkinliklerle tamamladık.          Hareketlilik Haftası kapsamında düzenlediğimiz Tropikal Park’ta bisiklet turu, 7’den 70’e Zumba ve Güney Kalesi’nde tarihe yolculuk etkinliklerimize eşlik eden tüm vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum.Hareket etmeye, doğayı korumaya ve daha iyi bir gelecek için birlikte mücadele etmeye devam edeceğiz.” dedi