Gündem

Gazipaşa Şehir Stadyumu’nda Yenileme Çalışmaları Başladı

Gazipaşa Belediyesi, ilçenin en önemli spor alanlarından biri olan Gazipaşa Şehir Stadyumu'nu yenileme çalışmalarına başladı.

Gazipaşa Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, Gazipaşa Şehir Stadyumunun zemin yenileme çalışmalarına başladı. Projenin önemli bir ayağını oluşturan yağmur suyu drenaj hattı, stadyum zemininin olumsuz hava koşullarından etkilenmemesi için büyük bir titizlikle yerleştirilmeye başlandı. Bu sistemle yoğun yağışlar sırasında oluşabilecek su birikintilerini hızla tahliye ederek, çimlerin zarar görmesinin engellenmesi hedefleniyor. Bunun yanı sıra, yapılacak otomatik sulama sistemi ile çimlerin düzenli ve dengeli bir şekilde sulanması sağlanacak. Otomatik sulama sistemi, su tasarrufu sağlarken, bakım maliyetlerini de en aza düşürecek. Alt yapı çalışmalarının tamamlanmasının ardından, stadyumda çim yenileme çalışmaları yapılacak. Kısa zamanda tamamlanması planlanan çalışmalarla, stadyum zemininin sporcuların performansını artıracak nitelikte olmasını hedefleniyor.

Antrenman Sahası Yapılacak

Gazipaşa Belediyesi ekipleri Şehir stadyumunun ölçülerini Uluslararası standartlara getirip, stadyumun yanında yeni bir antrenman sahası oluşturacak. Bu yeni saha, sporcuların antrenmanlarını daha verimli ve rahat bir şekilde yapmalarına imkan tanıyacak. Genç yeteneklerin yetişmesi ve mevcut sporcuların performanslarını artırması için büyük bir fırsat sunacak olan antrenman sahası, kısa zamanda tamamlanıp Gazipaşa halkının hizmetine sunulacak.


Başkan Yılmaz: “Yenileme Çalışmalarımız Sporcularımıza Ve İlçemize Hayırlı Olsun”

Gazipaşa Şehir Stadyumunun yenilenme çalışmalarını yerinde inceleyen Gazipaşa Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz, çalışmalarla ilgili bilgi verdi. Başkan Yılmaz: Gazipaşa Şehir Stadyumumuzda yenileme çalışmalarına başladık. Yağmur suyu drenaj hattı, otomatik sulama sistemi ve çim yenileme çalışmalarımızla birlikte, aynı zamanda yeni antrenman sahamızı da oluşturuyoruz. Park ve Bahçeler Müdürlüğümüz tarafından kısa sürede tamamlanacak projemizle, stadyumumuzu Uluslararası standartlara getiriyoruz. Şimdiden sporcularımıza ve Gazipaşa’mıza hayırlı uğurlu olsun.”  dedi.