Gazipaşa’nın 1800 rakımlı Cimbiti Yaylası'nda gerçekleştirilen hasat çalışmaları sırasında, Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz, üreticilere ve sahada çalışan belediye ekiplerine kolaylıklar dileyerek, hasadın bereketli geçmesi temennisinde bulundu. Başkan Yılmaz, nohut tarlalarını gezerek, yapılan çalışmalar hakkında detaylı bilgi aldı ve emeği geçen herkese teşekkür etti.

I M G 20240809 W A0010

BAŞKAN YILMAZ: “HER ZAMAN ÜRETMEYE VE ÖRNEK OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ.”  

Yaylanın temiz havasında, doğal yöntemlerle yetiştirilen nohutlar, Gazipaşa’da sürdürülebilir tarımın güzel bir örneğini oluşturuyor. Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz, bu tür projelerin Gazipaşa’nın tarımsal üretim kapasitesini artırma ve bölgedeki çiftçilere örnek olma açısından önemli olduğunu vurguladı. Başkan Yılmaz " Cimbiti yaylamızda nohut hasadına başladık. Bugün, Mayıs ayında toprakla buluşturduğumuz nohutların hasadını yapan çalışma arkadaşlarımıza ve üreticilerimize kolaylıklar diledik. Her zaman üretmeye ve örnek olmaya devam edeceğiz. Çiftçilerimize bol bereketli hasatlar diliyorum. Üreticilerimizin yanında olmaya ve onların emeklerini desteklemeye devam edeceğiz." dedi.

I M G 20240809 W A0013

Alanya’da Avokado Üreticilerine "Erken Hasat Yapmayın" Uyarısı Alanya’da Avokado Üreticilerine "Erken Hasat Yapmayın" Uyarısı

CİMBİTİ NOHUDUNUN ÖZELLİĞİ NEDİR?

Gazipaşa’nın 1800 rakımda bulunan Cimbiti Yaylası topraklarında yıllardır ekilen ve bölge halkınca sevilerek tüketilen Cimbiti Yaylası nohutu, kolay pişme özelliğine sahiptir. Genellikle iri tanelidir. Ata tohumdur. Yemek, meze ve salata yapımına uygundur.

I M G 20240809 W A0008

Editör: Selçuk Soydan