Terme Ziraat Odası Başkanı Ferdi Ergün: "Türk Tarımı Büyük Bir Savaş Veriyor"

Terme Ziraat Odası Başkanı Ferda Ergün, Türk tarımının ve Fındık üreticilerinin güncel sorunlarına dikkat çekerek, Haberibizde.com’a özel yaptığı açıklamada, "Savaşlar sadece topla tüfekle olmuyor. Kokuşmuş bu dünya düzeninde, Türk tarımı Kokarca ile imtihanda" ifadelerini kullandı.

İthalat politikalarının Türk tarımına büyük zararlar verdiğini belirten Ergün; ‘’ Bu savaşı bilinçsiz tarım ilacı kullanımı, genetiği değiştirilmiş tohumları kullanarak, Kanada’dan Mercimek, Çin’den Pirinç ithal ederek kaybetmiştik. Sürekli marketten tüketim çılgınlığı ile har vurup harman savuranlar, Fındık üreticilerinin yaşadığı sorunlarını görmezden gelemezler. Üretmeyi bilmeyip her şeyin marketten geldiğine inananlar hepinize geçmiş olsun’’ diye konuştu.
 

455816328 2938252389656302 8017876968418176721 N


‘’Fındığın Gecesi Ayrı, Gündüzü Aynı İştir’’

Fındık üreticilerinin yaşadığı sıkıntılarla ilgili bir açıklamada, MHP 28. Dönem Giresun Milletvekili Ertuğrul Gazi Konal’dan geldi. Konal yaptığı açıklamada Fındık üreticilerinin ne kadar meşakkatli bir süreç yaşadıklarına dikkat çekerek, ‘’Maksadımız Fındığımızın Çileli Sürecini kamuoyuna göstermek. Devletimizin Hiçbir Dönem Hiçbir Fiyat karşılığında Zarar etmediği ve en çok kâr payı olan ürünler arasında başı çeken fındık üreticisi olmaktan gurur Duyuyorum. Fındığın gecesi ayrı, gündüzü aynı iştir’’ dedi.

Ekran Görüntüsü 2024 08 18 134834

Çiftçilerin Yükünü Hafifletecek Yeni Traktör: BOROON Çiftçilerin Yükünü Hafifletecek Yeni Traktör: BOROON

Editör: Selçuk Soydan