Eylül ayında otomobil fiyatlarına kur kaynaklı zam gelebileceği öngörülüyor. Oksijen'in Otomotiv Yazarı Emre Özpeynirci, son haftalarda euro/dolar paritesinde yaşanan dalgalanmalara dikkat çekerek, Eylül ayında bu durumun araç fiyatlarına yansıyabileceğini belirtti.

Geçtiğimiz hafta ABD doları yüzde 0,89 artışla 34 liranın üzerine çıkarken, euro ise yüzde 2,53 değer kazanarak 38 liraya yükseldi. Kurda yaşanan bu sert dalgalanmalar, araç fiyatlarına zam olarak yansıyabilir. Özpeynirci, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, otomobil piyasasının Temmuz ayında 94 bin adedin üzerinde satış yaptığını, Ağustos ayında ise bu rakamın 85 bin civarında olmasının beklendiğini ifade etti. Özpeynirci, Eylül ayında kur kaynaklı olarak otomobil fiyatlarına ortalama yüzde 5 zam gelebileceğini dile getirdi. Bu zammın, marka ve modele göre değişiklik gösterebileceği belirtildi.

Ayrıca, yerli araçların GSR avantajının sona ermesi ve GSR2'ye geçiş yapması da fiyat artışlarına yol açabilir. Özpeynirci, Eylül ayının otomobil piyasası için zor bir ay olacağını ve bu dönemin yılın geri kalanı için de bir gösterge niteliğinde olabileceğini ifade etti.

CW Enerji’den Amerika kıtasında fuar çıkarması CW Enerji’den Amerika kıtasında fuar çıkarması