Yerel Haberler

Eski Kaymakamın 50 Milyonluk Dolandırıcılık Davasında Karar

Adana’da, depremzedeler için sahte ihaleler düzenlediği iddiasıyla yaklaşık 50 milyon lira dolandırıcılık yaptığı öne sürülen eski Yüreğir Kaymakamı Mustafa Kılıç ve iki sanığın yargılandığı davada karar çıktı. Kılıç, 70 yıl hapis ve 601 bin lira adli para cezasına çarptırılırken, diğer sanık Özgür Akgül 50 yıl 10 ay hapis ve 408 bin lira para cezası aldı. Tutuksuz sanık Paşa Yaşar ise beraat etti.

DURUŞMADA SEGBİS İLE KATILIM

Adana 11’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen karar duruşmasına, tutuklu sanık Mustafa Kılıç cezaevinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katıldı. Tutuklu sanık Özgür Akgül, müştekiler, tanıklar ve taraf avukatları salonda hazır bulunurken, tutuksuz sanık Paşa Yaşar duruşmaya katılmadı. Cumhuriyet savcısı, mütalaasında Kılıç’ın 160 yıla, Akgül’ün 90 yıla ve Yaşar’ın 10 yıla kadar hapisle cezalandırılmasını talep etti.

“İHALE SÖZ KONUSU DEĞİL” SAVUNMASI

Sanık Mustafa Kılıç, savunmasında suçlamaları reddetti. 23 yıllık meslek hayatında yasa dışı bir işe karışmadığını öne süren Kılıç, “Görev süremde sadece doğrudan temin yapıldı, ihale söz konusu değil. Olay başka yönlere çekiliyor. Kaçma şüphem yok, gözaltı kararı çıkınca Mersin İl Emniyet Müdürlüğü’ne kendim gittim. Kimseyi dolandırmadım, alacaklılara paramı ödeyeceğim. Zihinsel engelli kızım var, tahliye ve beraat istiyorum” dedi.

“KİMSENİN BİR LİRASINI ALMADIM”

Kendisini cumhurbaşkanı yardımcısı danışmanı olarak tanıttığı iddia edilen Özgür Akgül de suçlamaları kabul etmedi. Akgül, “Kimseye ‘Cumhurbaşkanlığında çalışıyorum’ demedim. Kılıç’ın makamına özel kalem bölümünden normal vatandaş gibi girdim. Firmaların parasal ilişkilerine karışmadım. Kılıç tarafından kullanıldım. Kimsenin bir lirasını almadım, tahliye ve beraat talep ediyorum” diye konuştu.

70 YIL HAPİS VE PARA CEZASI

Mahkeme heyeti, Mustafa Kılıç’ı “kamu kurum ve kuruluşlarının araç olarak kullanılması suretiyle dolandırıcılık” suçundan 70 yıl hapis ve 601 bin lira adli para cezasına çarptırdı. Özgür Akgül’e ise 50 yıl 10 ay hapis ve 408 bin lira para cezası verildi. Paşa Yaşar, suçun sabit olmaması gerekçesiyle beraat etti. Sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar verilirken, Kılıç hakkında “belgede sahtecilik” suçundan Adana Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunulması kararlaştırıldı.