‘‘Ağam Eğleniy Bizimle’’ Repliği ALTSO’da Gerçek oldu! ‘‘Ağam Eğleniy Bizimle’’ Repliği ALTSO’da Gerçek oldu!

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Temmuz ayında yapılan ASAT Genel Kurulu toplantısında alınan kararla, meskenlerde 5 metreküpe kadar olan suyun birim fiyatı 1.83 TL’den 10 TL’ye çıkarmış Bu, suyun birim fiyatında yüzde 446 oranında bir artmasına sebep olmuştu. Yapılan zamdan dolayı vatandaştan büyük tepki gören ASAT su faturalarında bir değişiklik yaparak vatandaşa yapılan zam oranını unutturmaya çalıştı.

Ekran Görüntüsü 2024 09 04 131004

Su Fiyatlarına Yüzde 446 Zam

Temmuz ayında bu yapılan zam dar gelirli vatandaşlar arasında geniş çaplı tepkilere yol açarken, sosyal medyada da büyük tartışmalara neden oldu. Belediye ise yapılan zamları için artan maliyetler ve suyun sürdürülebilir kullanımına yönelik kaynak ihtiyacını gerekçe göstermişti. Gelen tepkiler üzerine yapılan zammı geri çekmek yerine su fatuları üzerinde bulunan "30 büyükşehir belediyesi arasında en ucuz su Antalya’da" sloganını , "Su arızalarını ve kaçak su kullanımlarını lütfen bize bildiriniz" sloganı ile değiştiren Antalya Büyükşehir Belediyesinin bu hareketi vatandaşın daha fazla tepkisine yol açarken, Belediyenin neden böyle bir değişikliğe gittiğini ise kimse bilinmiyor. 

Ekran Görüntüsü 2024 09 04 131045

Su fatularına yapılan slogan değişikliğine sert tepki gösteren bazı vatandaşlar sosyal medya üzerinden tepkilerini şu şekilde dile getirdi; “135 TL’den 587 TL geldi, teşekkürler Antalya’m.” - “Bir yandan zam yapıyorlar, bir yandan da suyu kesiyorlar.  her gün saat 07.00’den sonra su yok.” - ''Yaptıkları yüzde 446lık zammı bizlere unuturmak için birde sloganı değiştirmişler, yazık çok yazık.''

Editör: Selçuk Soydan