Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, yakın gelecekte çok tüketenin daha fazla ödeme yapacağı bir modelin uygulanacağını duyurmuştu. Elektrikli cihaz sayısı fazla olan tüketiciler, üst gelir grubuna dahil edilerek daha yüksek faturalara maruz kalacak.

Uzmanlardan Uyarı: 'Ekim Ayına Hazırlık'

Elektrik Mühendisleri Odası ve TEDAŞ eski yöneticisi Olgun Sakarya, yapılan açıklamaların ekim ayında gelmesi beklenen zamların habercisi olduğunu söyledi. Zammın sadece üst gelir gruplarını değil, düşük gelirli mesken abonelerini de etkileyeceği uyarısında bulundu. TMMOB Enerji Çalışma Grubu’ndan Oğuz Türkyılmaz da Bakan’ın açıklamasının kamuoyunu zamma hazırlamak amacı taşıdığını belirtti.

Ekran Görüntüsü 2024 09 25 092726

Devletin Sübvansiyon Payı Tartışma Yarattı

Memur ve emekli maaşları için zam oranları ne olacak? Memur ve emekli maaşları için zam oranları ne olacak?

Bakan Bayraktar, elektrik ve doğal gaz faturalarının yüzde 60'ını devletin karşıladığını açıklamıştı. Ancak bu sübvansiyonun sadece enerji bedeline uygulandığı, faturanın tamamını kapsamadığı ortaya çıktı. Günlük 8 kilovat saat tüketimin altındaki aboneler için sübvansiyonun fatura üzerindeki etkisinin yalnızca yüzde 23.84 olduğu belirtildi.