139222 Yusuf Akkas Kim Kofteci Yusuf Un Sahibi Kimdir 67077E80A8E0A'Helal Sertifika' ile ürünlerini satan firmanın firmanın sahibi Yusuf Akkaş ise olayın patlak vermesi sonrası sırra kadem bastı. Domuz eti tespiti, şube sayısı bakımından geniş bir ağ kurmuş olan Köfteci Yusuf zincirini sarsarken, firmanın bu bilgiyi mahkeme kararıyla kamuoyundan gizlemeye çalıştığı iddiaları gündeme geldi. Tarım ve Orman Bakanlığı'nın yaptığı denetimler sonucu Köfteci Yusuf'tan alınan numunelerde domuz eti bulunduğuna dair iki ayrı rapor ortaya çıktı.

Ekran Resmi 2024 10 10 100347

Gölcük'te afet koordinasyonu Gölcük'te afet koordinasyonu

Hem Dönerde Hem Köftede Domuz Eti Tespit Edildi

Bakanlığın raporlarına göre, 27 Şubat ve 7 Mart tarihlerinde alınan numunelerde dana eti döneri ve tüketime hazır pişmiş köfte analiz edildi. Her iki üründe de domuz eti tespit edildiği belirtildi. Özellikle, helal sertifika ile ürün sattığını iddia eden firmanın ürünlerinde böyle bir tespit yapılması, tüketicilerde ciddi hayal kırıklığına yol açtı.

 

Firma Sahibi Yusuf Akkaş Ortadan Kayboldu

Skandalın patlak vermesinin ardından, firmanın sahibi Yusuf Akkaş'ın sırra kadem basması ve konuya dair sessizliğini koruması dikkat çekti. Şirketin avukatı ise, basın mensuplarına yaptığı açıklamada iddialara cevap veremeyeceğini belirtti ve firmanın şu an sessiz kalmayı tercih ettiğini açıkladı. Olayla ilgili kamuoyunun beklentisi, hem firmanın hem de bakanlığın net bir açıklama yapması yönünde.

Editör: Selçuk Soydan