Gündem

Diyanet Birlik-Sen’den Olimpiyatlara Katılan Sporcuların Kıyafetlerine Sert Eleştiri

Diyanet Birlik-Sen Genel Başkan Yardımcısı fahri Özdemir, Paris’te düzenlenen Olimpiyat oyunlarına katılan ve ünlü giyim markası Vakko tarafından tasarlanarak milli sporculara giydirilen kıyafetleri sert bir dille eleştirerek, ‘’Türk Olimpiyat Komitesi ile Gençlik ve Spor Bakanı derhal istifa etmelidir’’ dedi.

Özdemir. ‘’Türk Olimpiyat Komitesi ile Gençlik ve Spor Bakanı derhal istifa etmelidir’’

Yaşanan kıyafet krizi ile ilgili Diyanet Birlik-Sen adına yazılı bir açıklama yapan sendika genel Başkan Yardımcısı Fahri Özdemir, ünlü giyim markası Vakko’yu sert bir dille eleştirirek; ‘’İsrail Bayrağından bozma pijama ve sünnet elbisesi karışımı Yunan bayrağı renklerinde Yahudi sermayesi Vakko’ya  tasarımı ve siparişi verilen, Paris Olimpiyatlarında Türk sporcularının giymesi için tasarlanan elbiseler hiç bir şekilde Türk milletinin örf ve âdetini ve milli kıyafetini yansıtmamaktadır’’ dedi.
 

Özdemir açıklamasının devamında şunları kaydetti;

‘’İsrail Bayrağından bozma pijama ve sünnet elbisesi karışımı Yunan bayrağı renklerinde Yahudi sermayesi Vakko’ya  tasarımı ve siparişi verilen , Paris Olimpiyatlarında Türk sporcularının giymesi için tasarlanan elbiseler hiç bir şekilde Türk milletinin örf ve âdetini ve milli kıyafetini yansıtmamaktadır. Sen, Türk Milli takımının giyeceği elbise tasarımını Yahudi firması Vakko’ya verirsen onlarda planlı bir şekilde seni Yahudi Yunan Milli takımı gibi giydirir!  Türk Milletini küçük düşürmeye, sinir uçlarıyla oynamaya kimsenin hakkı yoktur. Hiç bir şekilde milli kıyafetini yansıtmayan ve milletimizi küçük düşüren bu Olimpiyat elbiselerine izin veren Türk Olimpiyat Komitesi ile Gençlik ve Spor Bakanı derhal istifa etmelidir.’’