Dilan Polat ve eşi Engin Polat'ın "kara para aklama" suçlamasıyla yargılandığı davada, Cumhuriyet Savcısı, tutuklu sanıkların tutukluluk halinin devamını talep etti. Anadolu 2. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen davada, Engin Polat, Sezgin Polat, Alper Kürşat Polat ve Ahmet Gün tutuklu yargılanırken, Dilan Polat ve diğer sanıklar tutuksuz olarak hakim karşısına çıktı.

Ekran Görüntüsü 2024 09 05 173045

Savcı, sanıkların lehine bir değişikliğin olmadığını belirterek tutukluluk hallerinin sürdürülmesini istedi. Duruşmada, sanıkların mal varlıklarına konulan tedbirin devam etmesi yönünde karar talep edilirken, yalnızca emekli maaşlarına uygulanan kısıtlamaların kaldırılması önerildi.

Nevide Çiçek başarıya doymuyor Nevide Çiçek başarıya doymuyor

Dilan Polat’ın avukatı, ailelerinin ciddi maddi zorluklar yaşadığını belirterek Engin Polat’ın tahliyesini talep etti. Savcılık ise sanıkların kaçma riski bulunduğunu ifade ederek tahliye taleplerinin reddini istedi. Duruşma yarına ertelenirken, Dilan Polat mahkeme salonunu gözyaşları içinde terk etti. Polat, sosyal medya takipçilerinden eşi için dua istedi.

Editör: Selçuk Soydan