Yeni Vergi Düzenlemesi ve Savunma Sanayii Desteği

Türkiye'nin çerçevesinde geniş yer tutan yeni vergi düzenlemesi kapsamında, birçok ürün ve hizmete ek ödemelerin sunulması planlanıyor. Bu düzenlemeye göre, kredi kartı limiti 100 bin TL ve üzerinde olan kişilerden her kart için yıllık 750 TL katkı payının başlatılması öngörülüyor. Bu gelirlerin Savunma Sanayii Destekleme Fonu'na aktarılmasıyla 46 milyar TL gelir hedefleniyor.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel Alanya'ya Geliyor CHP Genel Başkanı Özgür Özel Alanya'ya Geliyor

"Sen 750 Lira Vermişsin Çok Mu?"

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, savunma sanayiine yapılacak bu katkının gerekliliğini vurgulayarak, "100 bin liranın üzerinde kredi kartı kullanan, devlete 750 lirayla savunma sanayiine destek verecek. Ver kardeşim! Vermezsen sonun Suriye, Irak, Filistin gibi olur. Mehmetçik canını, polis kanını, güvenlik koruyucusu ailesini veriyor; sen 750 lira vermişsin, çok mu! diye konuştu.

"Bunları Milliyetçileri Değil Dem'lileri Savunurlar"

Onların derdi, bunların takımı, savunduğu siyasetçilerden biz ne duyuyoruz? Bunlar milliyetçileri değil, DEM'lileri savunurlar. Bunlar Türkiye ile Yunanistan karşı karşıya geldiğinde Yunanistan'ı, Batı'yı, Ermenistan'ı savunurlar. Bunların hiçbir zaman Türkiye'yi, Türkiye Cumhuriyeti'ni savunduğunu görmedim. Atatürkçülük adı altında, Atatürk ve laiklik kelimelerinin arkasına sığınarak devlet, vatan, din düşmanlığı yapıyorlar. Benim tavsiyem şu; onun vermediği 750 lirayı da biz veririz, bu millet verir. Bu milletin ve devletin onun gibi düşünenlerin parasına da ihtiyacı yoktur. Gitsin o 750 liraya bir büyük rakı alsın, 'demlenmeye' devam etsin."

Editör: Selçuk Soydan