Ekonomi

Depoları Doldurun Benzine Okkalı Bir Zam Daha Geliyor

Sektör kaynaklarından edinilen bilgiye göre salı gününden itibaren benzine 1 lira 40 kuruş zam gelmesi bekleniyor. Tabelaya yansıyacak fiyat artışıyla birlikte benzinin litre fiyatının 42 lira 95 kuruşa çıkacak.

Brent petrol fiyatlarındaki dalgalanmalar sürerken, Türkiye'deki benzin ve motorin fiyatları da sürekli değişiyor. Salı gününden itibaren geçerli olacak şekilde benzine 1 lira 40 kuruşluk bir zam bekleniyor. Bu artışın ardından ülke genelinde  benzin  litre fiyatı ortalama 42 lira 95 kuruş seviyesine yükselecek.

Akaryakıt Fiyatları Nasıl Belirleniyor?

Akaryakıt fiyatları, Türkiye'nin de dahil olduğu Akdeniz bölgesindeki işlenmiş ürün fiyatlarının ortalaması ve dolar kurundaki dalgalanmalara dayanarak rafineriler tarafından hesaplanıyor. Bu hesaplama sonucu ortaya çıkan fiyatlar, dağıtım firmaları tarafından uygulanan rekabet ve serbesti nedeniyle şehirler arasında küçük farklılıklar gösterebiliyor.

EPGİS'ten Fiyat Açıklamalarına Duyuru Yasağı

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), akaryakıt fiyatlarındaki değişiklikleri açıklayan tek sendika olan EPGİS hakkında suç duyurusunda bulundu. EPGİS, dava süreci sona erene kadar akaryakıt fiyatlarındaki değişimleri kamuoyuyla paylaşmayacağını duyurmuştu.