Çalışmalar Hızlandırıldı

Hafta başında AK Parti'nin ekonomi kurmayları, eldeki seçenekleri değerlendirmek için bir araya geldi. Görüşmelerden net bir sonuç çıkmayınca, ikinci kez toplandılar. Daha önce yapılan çalışmalarda net bir formül bulunamayınca, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatıyla çalışmalar hızlandırıldı.

Tüm Formüller Değerlendiriliyor

Toplantılarda kök aylığın artırılmasının emekliler lehine olduğu, ancak bu formülün en düşük primi ödeyenlerle yüksek prim ödeyenlerin maaşları arasındaki farkı daraltarak adaletsizliğe neden olabileceği belirtildi. Tüm emeklilere seyyanen zam verilmesi fikri de masaya yatırıldı, ancak Hazineye getireceği ek yük nedeniyle bu formül de sıcak karşılanmadı.

Hızla Meclis'ten Geçirilecek

Yapılacak çalışma, bütün emeklileri kapsayacak şekilde ortaya konulursa, tek maddelik değişiklik yeterli olacak ve değişiklik teklifi torba yasaya eklenerek hızla Meclisten geçirilecek. Çalışma tamamlandığında, önümüzdeki hafta yapılacak kabine toplantısı sonrası bizzat Erdoğan tarafından açıklanması öngörülüyor.

SSK ve Bağ-Kur emeklilerine bu ay yapılacak yüzde 24,73 oranındaki zamma rağmen, 1,7 milyon emeklinin maaşı, kök aylıklarının düşük olması nedeniyle 10 bin lirada kalıyor. Ekonomi kurmayları, tüm alternatifleri değerlendirerek etki analizlerini yapıyor ve hakkaniyetli bir sistem ön planda tutuluyor.

Ayakkabı ihracatçıları Arabistan yolcusu Ayakkabı ihracatçıları Arabistan yolcusu

Editör: Selçuk Soydan