5.9'luk Deprem Sonrası Prof. Dr. Naci Görür ‘den İlk Açıklama 5.9'luk Deprem Sonrası Prof. Dr. Naci Görür ‘den İlk Açıklama

Savcıdan Ağır Ceza Talebi

Kamuoyunda "Çiftlik Bank" olarak bilinen, birçok kişiyi gelir vaadiyle mağdur eden sisteme ilişkin davada yeni bir gelişme yaşandı. Anadolu 6. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada savcı mütalaasını açıkladı. Mütalaada, Mehmet Aydın, kardeşi Fatih Aydın ve kara kutu olduğu iddia edilen Osman Naim Kaya için "Bilişim sistemleri aracılığıyla dolandırıcılık", "Suç örgütü kurma" ve "Suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama" suçlarından 88 bin 302'şer yıla kadar hapis talep edildi.

Ekran Görüntüsü 2024 09 25 144551

Sanıklar SEGBİS ile Duruşmaya Katıldı

Tutuklu sanık Mehmet Aydın ve kardeşi Fatih Aydın, duruşmaya Alanya L Tipi Cezaevinden SEGBİS aracılığıyla katıldı. Savunma yapmak için süre isteyen sanıklar, suçlamaları reddetti. Kara kutu olarak adlandırılan Osman Naim Kaya ise suç işlendiği dönemde Türkiye'de olmadığını iddia ederek adli kontrolle serbest kalma talebinde bulundu.

Ekran Görüntüsü 2024 09 25 144559

Mahkemeden Yeni Tutuklama Kararı

Mahkeme, Aydın kardeşlerin tutukluluğunun devamına karar verirken, Osman Naim Kaya ve diğer sanıklar Cafer Çolak ile Serdal Dostdoğru’nun kaçma şüphesi nedeniyle tutuklanmasına hükmetti. Diğer 14 sanık hakkında ise tutuklama kararı çıkarıldı. Duruşma, sanıkların esasa ilişkin savunmalarını sunmaları için ertelendi.

Ekran Görüntüsü 2024 09 25 144420