Alanya Haberleri

CHP’li Vekil Aykut Kaya’dan Yeni Alanya Devlet Hastanesi Eleştirisi

CHP Antalya Milletvekili Aykut kaya, yazılı bir açıklama yaparak Alanya’daki yeni devlet hastanesi hakkında iktidarı açıklamaya yapmaya davet etti.

Alanya’nın Payallar mahallesinde yapımına başlanan yeni devlet hastanesi Alanyalılar tarafından tamamlanmayı beklerken, geçtiğimiz hafta hastanenin inşaatı esnasında yapılan denetimlerde belli bölümlerde beton üzerinde yarıklar oluştuğu tespit edilmiş ve inşaata ara verildiği öğrenilmişti. Konuyla ilgili açıklama yapan Ak Parti Alanya İlçe Başkanı Mehmet Şarani Tavlı "Ödenekte hiçbir sıkıntımız yok. İnşaatın yapımı devam ediyor. Ancak geçtiğimiz günlerde bölgede meydana gelen şiddetli yağışlar nedeniyle inşaatın çevresinde bazı yarıklar meydana geldi. İnşaatın oturduğu alanda sorun yok. Sadece çevresinde oluşan yarıklarla ilgili ek çalışmalar yapılacak. Bu nedenle inşaatın tamamlanması 2026 yılına sarkacak gibi görünüyor." ifadelerini kullanmıştı.


Gecikmenin Sebebi Yağış Kaynaklı Yarıklar Mı, Yoksa Bütçe Eksikliği Mi?

Yeni devlet hastanesinin gecikmesiyle ilgili açıklamalar yetersiz ve kamuoyunu tatmin etmekten uzak olduğunu belirten Milletvekili Aykut Kaya, “AKP Alanya İlçe Başkanı, projedeki gecikmeyi yoğun yağışlar nedeniyle oluşan yarıklara bağlarken, asıl sorunun ne olduğu konusunda belirsizlik sürüyor. Gecikme, gerçekten yarıklardan mı yoksa bütçe eksikliğinden mi kaynaklanıyor? Bu konuyu yakında yapacağımız basın açıklamasıyla kamuoyuna detaylıca anlatacağız.” ifadelerini kullandı.

İktidardan İvedilikle Basın Açıklaması Bekliyoruz

Öte yandan, ihaleyi kazanan müteahhitlerin projeden çekildiği ve kayıplara karıştığına dair haberleri endişeyle takip ettiklerini aktaran Milletvekili Kaya, “İktidar yetkililerinin bu iddialarla ilgili ivedilikle açıklama yaparak şeffaf bir bilgilendirme süreci yürütmesini talep ediyoruz. Alanya halkına verilen sözlerin peşini bırakmayacak, sürecin her adımını yakından takip edeceğiz.” dedi. 

Manavgat Devlet Hastanesi’nde Bir İlerleme Yok

“Bunun yanında, Manavgat yeni devlet hastanesi projesinde de maalesef bir ilerleme göremediğimizi belirtmek lazım.” diyen Kaya, “Hatta Manavgat'taki projenin hâlâ temelden çıkamamış olması, sürecin ne kadar yavaş ilerlediğinin açık bir göstergesidir.” değerlendirmesinde bulundu. İktidar temsilcilerinin mevcut hastaneleri gezip fotoğraflar paylaştığını, ancak inşaatı devam eden projeleri es geçtiklerini belirten Milletvekili Aykut Kaya, “vatandaşlarımızın bilgi alma hakkı var; bu sebeple, bu projelere de uğrayıp fotoğraf paylaşmalarını ve sürecin nasıl ilerlediğini şeffaf bir şekilde göstermelerini bekliyoruz.” diyerek iktidara çağrıda bulundu.