“İktidar Verdiği Sözü Tutsun!”
Milletvekili Kaya, Ümitli Mahallesi'nde Türk Böbrek Vakfı tarafından işletilen ve Sağlık Bakanlığı'na devredilen Sağlık Evi'ni ziyaret etti. Burada yaptığı açıklamada, “Burası yaklaşık 500 vatandaşımızın iğne ve pansuman yaptırabileceği, tansiyon ölçtürebileceği bir yer. Ancak buraya 2 haftada bir hemşire, ayda bir doktor geliyor. İktidar, Sağlık Evi yapılırken düzenli olarak hemşire görevlendirileceği sözünü vermişti,” dedi. Kaya, kırsal bir alanın sağlık hizmetlerine erişim sorunlarının ciddiyetine vurgu yaparak, Sağlık Bakanlığı'na çağrıda bulundu: “Burada düzenli bir ebe hemşire bulundurulması ve haftada en az bir kez doktor görevlendirilmesi gerekiyor.”

“Kırsalda Yaşayanlar Mağdur Olmasın!”
Kaya'nın ikinci durağı Köprülü Mahallesi oldu. 1987 yılında sağlık ocağı olarak açılan ve 2012 yılında Sağlık Evi'ne dönüşen mekânda konuşan Kaya, “Burada daha önce görevli olan sağlık personeli ve ambulans, Sağlık Evi’ne dönüştükten sonra geri alındı. Bu durum vatandaşlarımızı mağdur ediyor,” dedi. Ayrıca, etrafındaki 14 mahallenin de buradan faydalandığını belirten Kaya, yaşlı nüfusun yoğun olduğu bölgede düzenli bir ambulans ve sağlık personeli talep edildiğini vurguladı.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel Alanya'ya Geliyor CHP Genel Başkanı Özgür Özel Alanya'ya Geliyor

Kaya, “Sağlık Bakanlığı ve İl Sağlık Müdürlüğü’ne çağrıda bulunuyorum; lütfen burayı planlamanıza alın. Kırsalda ciddi mücadele veren vatandaşlarımızı daha fazla mağdur etmeyin. Gerekli adımların atılmasının takipçisi olacağız,” ifadeleriyle sözlerini tamamladı.