Siyaset

BOMBA İDDİA: Bahçeli’nin Öcalan Çıkışı Sonrası 32 Milletvekili İYİ Parti’ye Geçiyor

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin bebek katili Öcalan için yaptığı çağrı Türk siyasetinde yeni bir tartışmanın fitilini ateşledi. Bahçeli'ye yönelik tepkiler sonrası İYİ Parti Genel Başkan Başdanışmanı Sedat Kılınç, AK Parti, CHP ve MHP'den istifa edecek 32 milletvekilinin İYİ Parti'ye katılacağını iddia etti.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin, bebek katili Abdullah Öcalan hakkında yaptığı tartışmalı çağrı, Türk siyasetinde yeni bir krize yol açtı. Bahçeli’nin açıklamaları sonrası, AK Parti, CHP ve MHP’den toplam 32 milletvekilinin istifa ederek İYİ Parti’ye katılacağı iddia edildi. İYİ Parti Genel Başkan Başdanışmanı Sedat Kılınç’ın yaptığı bu açıklama, siyaset kulislerinde bomba etkisi yarattı. İstifa edecek vekillerin 25 Ekim’de İYİ Parti’nin kuruluş yıldönümünde partiye katılması bekleniyor.

Bahçeli’nin Öcalan Çağrısı Olay Yarattı

Bahçeli, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada, Abdullah Öcalan’ın terörün sona erdiğini ilan etmesi gerektiğini belirtti ve "Bu dirayeti gösterirse, yasal düzenlemenin önü de açılabilir" ifadelerini kullandı. Bu sözler, siyaset arenasında büyük tartışmalara yol açtı ve Bahçeli’ye tepkiler yükseldi.

İYİ Parti’den Şok İddia: 32 Vekil Geçiş Yapacak

Sedat Kılınç’ın  bir gazeteciye verdiği demeçte, AK Parti, CHP ve MHP’den "ulusalcı ve milliyetçi" olarak tanımlanan 32 milletvekilinin, Bahçeli’nin Öcalan çağrısından ve yeni bir çözüm süreci tartışmalarından rahatsız oldukları için İYİ Parti’ye geçmek istediklerini belirtti. Kılınç, bu milletvekillerinin Bahçeli’nin Öcalan’a yönelik çıkışını kabul edilemez bulduklarını ifade etti. Bu büyük geçişin İYİ Parti’nin kuruluş yıldönümünde gerçekleşeceği iddia ediliyor. Bu tarihte 32 milletvekilinin istifalarını vererek İYİ Parti saflarına katılması, siyasi dengeleri değiştirebilecek bir hamle olarak değerlendiriliyor.