Kalp Hastalığı Riskini Azaltıyor

Çin’deki Soochow Üniversitesi’nden epidemiyolog Xujia Lu liderliğinde yapılan araştırmaya göre, düzenli olarak kahve ve çay tüketen bireylerde hipertansiyon, felç, diyabet ve koroner kalp hastalığı gibi kardiyometabolik rahatsızlıkların gelişme riski önemli ölçüde azalıyor. Özellikle günde üç fincan kahve ya da beş fincan çay içen katılımcıların, bu hastalıklardan iki ya da daha fazlasına yakalanma riskinin %40’tan fazla düştüğü tespit edildi.

Thumbs B C Afd9532668E0Dd270A5Bf012Ee73Cbfc

Gribe karşı önlem:  Grip aşısı! Gribe karşı önlem: Grip aşısı!

11 Yıllık İzleme Sonuçları

Çalışma kapsamında 300 binden fazla kişinin sağlık verileri 11 yıl boyunca incelendi. Araştırma sonuçları, düzenli kahve ve çay tüketiminin daha iyi kardiyovasküler sağlık sonuçları elde edilmesine katkıda bulunduğunu gösterdi. Ayrıca kafein tüketen bireylerin kan testlerinde daha düşük kolesterol seviyeleri ve iyileşmiş insülin direnci belirtileri gözlemlendi.

Kahve Depophotos 1546610

Kardiyovasküler Sağlığa Katkı Sağlayabilir

Araştırmanın bulgularına göre, orta miktarda kahve veya çay tüketiminin kardiyometabolik hastalıkların önlenmesinde geniş kapsamlı yararlar sağlayabileceği vurgulanıyor. Ancak uzmanlar, bu sonuçların daha fazla araştırmayla desteklenmesi gerektiğinin altını çiziyor. Araştırma, The Journal of Clinical Endocrinology & Metabolism dergisinde yayımlandı ve bilim dünyasında büyük yankı uyandırdı.