Alanya Haberleri

Başkan Özçelik’ten Bir Kıyak Atama! Kendi Personelini Belediyeye Müdür Yaptı

Alanya Belediye Başkanı Osman Tarık Özçelik’in sahibi olduğu Şirkette görev yapan bir personelini Belediyeye Özel Kalem Müdürü olarak atadığı iddiası ortalığı karıştırdı.

Alanya Belediye Başkanı Osman Tarık Özçelik’in sahibi olduğu şahsi şirketinde görev yapan Atahan Uyar’ı, Alanya Belediyesi’nin Özel Kalem Müdürü olarak ataması sonrası Alanya’da ortalık karıştı. Her fırsatta ‘’Liyaket’’ ve ‘’Hakkaniyet’’ vurgusu yapan Başkan Özçelik’in gerçekleştirdiği bu atama sonrası Alanya Kamuoyu aynı soruyu sormaya başladı. ‘’ Nerde Kaldı Liyakat?’’

Kıyak Atama Sonrası Ortalık Karıştı

Öte yandan bu durum, ‘kayırmacılık’ iddialarını güçlendirirken gerçekleşen, ‘’Kıyak Atama’’ sonrası ortaya çıkan tepkilerden dolayı geri adım atan Başkan Özçelik’in, Uyar’ı Özel Kalem Müdürlüğü kadrosundan alarak memur olarak başka bir birimde görev yaptıracağı iddia edildi.

CHP Liderinden Özel’in Uyarısı Dikkate Alınmadı

CHP Lideri Özgür Özel, CHP’li belediyelerdeki atama ve kayırmacılık iddialarıyla ilgili daha önce yaptığı açıklamada, “CHP'li belediyeler bizlerin çocuklarının, torunlarının uzun yıldır emeğimiz var hemen işe girmeli diye bakacağımız yerler değildir. Biz bu belediyeleri çocuğa, toruna, eşe, dosta iş sağlamak ya da ihale verip rant aktarmak için değil, biz bu belediyeleri, o çocukların geleceğini kurtarmak için kazandık” demişti.