Alanya Ziraat Odası Başkanı Tahir Göktepe, yaklaşan kurban bayramı öncesinde kurbanlık satın alacak vatandaşları uyararak, ‘’ Özellikle hayvanlarımız da kayıtlı olan kulak küpeleri kontrol edilerek yaşını doldurup doldurmadığını kontrol’’ edin dedi.

‘Kurbanlıklarınızın Kulak Küpesini Mutlaka Kontrol Edin’

Aracılara Kızan Üretici 2 Bin Adet Ejder Meyvesini Bedava Dağıttı Aracılara Kızan Üretici 2 Bin Adet Ejder Meyvesini Bedava Dağıttı

Vatandaşların kurbanlıklarını alırken dikkat etmesi gereken en önemli husus olarak satın alınacak büyükbaş bir kurbanlığın 2 yaşını doldurmuş olması gerektiğine işaret eden Başkan Göktepe  konuşmasının devamında şunları kaydetti: ‘’Kurban ibadetini yerine getirirken dikkat edilmesi gereken hususlar var. Bu hususların en başında da özellikle hayvanlarımız da kayıtlı olan kulak küpeleri kontrol edilerek yaşını doldurup doldurmadığını, ondan sonra gerekli aşılarının yapılıp yapılmadığını kontrol etmek lazım. Tabii kurban ibadetini yerine getirdikten sonra özellikle çevre kirliliği ve çevre sağlığını da koruyacak şekilde temkinli yaklaşmak lazım’’ diye konuştu.

‘Kurban Bayramınızı En İçten Dileklerimle Kutluyorum’

Kurban kesim yetkisi almış yerlerde ve gerçekten kurban kesimine ve belgeli bir şekilde yetki almış kasapların yani işin ehli liyakatli kişilerin kesimi kesmesine özen göstermesi gerektigi konusunda vatandaşları uyaran Göktepe, ‘’Kurban paylaşmaktır. Kesmiş olduğumuz ibadetimizi yerine getirmiş olduğumuz kurbanlarımızı ihtiyaç sahiplerine sahipleriyle paylaşarak bu ibadeti yerine getirmiş olacağız. Ben bu vesileyle bütün Alanyalı çiftçilerimizin, bütün Alanyalı hemşerilerimizin ve tüm İslam aleminin Kurban Bayramınızı en içten dileklerimle kutluyorum. Allah nice Kurban Bayramlarına yetiştirmesini niyaz ediyorum’’ dedi.

 

Editör: Haber Merkezi