Ekonomi

Banka Müdürlerinin Takı Kuyruğuna Girdiği Düğüne İnceleme Başlatıldı

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) Başkan Yardımcısı Mustafa Aydın'ın, denetim altındaki bankaların ve özel finans kuruluşlarının yöneticilerine düğün davetiyesi göndermesi üzerine tartışmalar büyüyor. İstanbul Şişli'deki düğünde, banka müdürlerinin takı kuyruğuna girmesi üzerine Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, inceleme başlatılması talimatı verdi.

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu Başkan Yardımcısı Mustafa Aydın'ın kurumun denetimi altında olan bankalar ve özel finans kuruluşlarının yöneticilerine düğün davetiyesi göndermesi büyük tartışma yarattı. Banka müdürlerinin takı kuyruğuna girdiği düğünle ilgili Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in talimatı üzerine inceleme başlatıldı.

Skandal Düğün Bakanlığı Harekete Geçirdi

Gerçekleşen düğünde takı kuyruğunda bankaların 150 bin TL ile 350 bin TL arasında bütçeler ayırdığı öne sürülürken, bazı banka müdürlerinin 10 bin dolarlık takı taktığı iddia edildi. Skandalın ardından Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, görüntülerden rahatsız olduğunu belirterek, “Gereği neyse yapılacak” açıklamasında bulundu.

BDDK’nın Denetlediği Kurumlar Takı Kuyruğunda

İstanbul Şişli'deki Radisson Blu Hotel’de gerçekleşen düğüne, BDDK'nın denetlediği bankalar ve finans kuruluşlarının yöneticileri katıldı. Kamuoyunda büyük yankı uyandıran düğünde, takı kutularının defalarca doldurulup boşaltıldığı gözlemlendi. Finans dünyasını sarsan düğüne BDDK Başkanı Şahap Kavcıoğlu, eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve MHP’li vekiller de katıldı. Skandal düğün, finans çevrelerinde etik tartışmalarını alevlendirdi.