Yaşam

Bakanlık Bu Üç İle Gözünü Dikti! Çalışmalar Başladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın geçtiğimiz Kabine Toplantısı'nda, "Türkiye açısından varoluşsal bir tehdittir, bir felakettir.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın geçtiğimiz Kabine Toplantısı’nda, “Türkiye açısından varoluşsal bir tehdittir, bir felakettir.” sözleriyle ülkedeki doğum hızının düştüğüne dikkat çekmesinin ardından, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı harekete geçti. Bakan Mahinur Özdemir Göktaş, “Doğurganlık oranının en düşük olduğu 3 ilde pilot çalışma başlatacağız.” diyerek, dünyadaki örnekleri incelediklerini ve gerekli önlemleri almaya çalıştıklarını ifade etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Uyarısı Sonrası Bakanlık Harekete Geçti

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, Türkiye’de doğum hızının düştüğüne vurgu yaparak, “Türkiye için felakettir.” ifadelerinden sonra Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, doğum oranlarının artırılmasına yönelik adımlar atmaya başladı. Bakan Göktaş, doğurganlık oranının en düşük olduğu 3 ilde pilot çalışma başlatacaklarını duyurdu.

Kızılcahamam Toplantısında Açıklamalar

Bakan Göktaş, Kızılcahamam’da düzenlenen AK Parti 31. İstişare ve Değerlendirme Toplantısı’nın ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. TÜİK verilerine göre doğum oranlarının düştüğünü belirten Göktaş, aile kurumunun güçlendirilmesine yönelik yapılacak çalışmalara ilişkin şu ifadeleri kullandı: “Bu durum sadece Türkiye’ye özgü değil, birçok ülke bu sorunla mücadele ediyor. Avrupa ve Asya’da da ciddi nüfus tedirginliği yaşanıyor. Dünyadaki örnekleri inceliyor ve gerekli önlemleri almaya çalışıyoruz. 15 Mayıs’ta kamuoyuna açıkladığımız Aile Eylem Planı’mızda da doğum oranlarına yönelik önemli bir bölüm ayırdık.”


Pilot Çalışma ve Yeni Modeller

Doğurganlık oranının en düşük olduğu 3 ilde pilot çalışma başlatılacağını belirten Göktaş, Bakanlık olarak her zaman kadınların yanında olduklarını ve onların haklarını savunduklarını ifade etti. Ayrıca, dünya genelinde uluslararası birçok şirkette kadınların önemli konumda, karar alma mekanizmalarının içinde yer aldığına dikkat çeken Göktaş, şunları ekledi:”Tüm bu örnekleri inceliyoruz. Ülke kalkınmasına da katkı sağlayacak yeni modeller için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Hayata geçireceğimiz yeni modellerle, esnek ve uzaktan çalışma modelleri dahil, kadınların ev ve iş hayatı arasında tercih yapma zorunluluklarının ortadan kalkmasını hedefliyoruz.”

Bu çalışmaların, Türkiye’de düşen doğum oranlarına çözüm bulmayı ve aile kurumunu güçlendirmeyi amaçladığı belirtiliyor. Pilot uygulamaların başarılı olması durumunda, ülke genelinde yaygınlaştırılması planlanıyor.