Türkiye, BTK'nın Instagram'a yönelik erişim engeli kararını tartışıyor. Bakan Abdulkadir Uraloğlu, Alanya-Gazipaşa Yolu Gökçebelen Tünel Şantiyesi'nde düzenlediği basın toplantısında bu konuya dair önemli açıklamalarda bulundu. Uraloğlu, Instagram'a getirilen erişim engelinin, sosyal medya platformunun Türkiye’nin koyduğu kurallara ve kanunlara uymaması nedeniyle uygulandığını ifade etti.

"Kanuna Uydukları Anda Engel Kaldırılacak"

Bakan Uraloğlu, "Türkiye bir hukuk ülkesidir. Ülkemizin belirli kuralları, değerleri ve hassasiyetleri var. Instagram, eksikliklerini giderdiği an erişim engelini kaldıracağız. Bu, bir saat sonra bile olabilir" dedi. Türkiye’nin kurallarına uymayan sosyal medya platformlarına karşı gerekli müdahalelerin yapılacağını belirten Uraloğlu, vatandaşların hissiyatını doğru yönetmenin önemine de vurgu yaptı.
 

Ekran Görüntüsü 2024 08 02 183947

Toplumsal Hassasiyetler ve Kanunlar

Uraloğlu, sosyal medya platformlarının Türkiye dışında olmalarına rağmen ülke içinde temsilcilikleri bulunduğunu ve bu temsilciliklerin belirli kurallar, kanunlar ve yönetmeliklere uyması gerektiğini belirtti. Zaman zaman yaptıkları uyarılara rağmen bu kurallara uyulmaması nedeniyle erişim engeli getirildiğini dile getiren Uraloğlu, "Hem kanuni kurallar hem de toplumsal hassasiyetler dikkate alınmadığında gerekli müdahaleleri yapmak zorunda kalıyoruz" şeklinde konuştu.

Adalet Bakanlığı 300 açıktan, 400 icra müdür ve yardımcısı alacak Adalet Bakanlığı 300 açıktan, 400 icra müdür ve yardımcısı alacak

Vatandaşların Hissiyatı Önemli

Bakan Uraloğlu, vatandaşların hissiyatını doğru yönetmeye çalıştıklarını belirterek, Türkiye’nin bağımsız ve kanunları olan bir ülke olduğunu vurguladı. "Herkesin bu kanunlara ve kurallara uymasını istiyoruz" diyen Uraloğlu, Türkiye temsilcisi olan ilgiliyle görüşmelerin devam ettiğini ve eksikliklerin giderilmesi halinde erişim engelinin kaldırılacağını açıkladı.

Editör: Selçuk Soydan