Yeni Dönem Başlıyor!

Turizmde bir garip uygulama sezon devam ederken inşaat yasağı bitiyor Turizmde bir garip uygulama sezon devam ederken inşaat yasağı bitiyor

Konut ve araç satışında yeni dönemin başlayacağını belirten Ömer Bolat, "İnşallah 15 Eylül'de yeni bir düzenleme başlayacak. Emlakta, ilan sitelerinde doğrulanmış ilan dönemine geçilecek. Böylece ilan sitelerinde gördüğünüz ilanların hiçbiri katakulli ya da tüketiciyi aldatmaya yönelik olmayacak. Konut satacak kişi, e-devlet üzerinde gayrimenkulünü seçerek emlakçıyı yetkilendirecek. Yetkilendirilmiş emlakçılar, bu satışlara aracılık edecek. Otomotivde de aynı sistemi getireceğiz. Önce emlak ile ilgili olanı yayınlayacağız. Kısa bir süre sonra, 1-2 hafta sonra da bunu otomotiv sektöründe uygulayacağız" dedi.

Ekran Görüntüsü 2024 08 05 142227

"Kiraların Düşmesine Sebebiyet Verecek" 

Aynı şekilde otomobille ilgili sistemi devreye sokacaklarını dile getiren Gürcan, "Kişi, birinci derece akrabası, hanımı, annesi, babası ve çocuklarının da üzerine olan emlakla ilgili ilan koyabilir. O zaten kimlik doğrulama sisteminde şu anda uygulanıyor. Bu aslında bir yerde kiraların da düşmesine sebebiyet verecek. Çünkü (internet) sitelerde, kirada olmayan dairelere sanki kiradaymış gibi fiyatları şişirme ve spekülasyon yapılıyordu’’ diye konuştu.

Ekran Görüntüsü 2024 08 05 142219

Editör: Selçuk Soydan