Antalya Ticaret Borsası (ATB) Ağustos ayı olağan meclis toplantısı Antalya Ticaret Borsası binasında bulunan toplantı salonunda yapıldı. Toplantıda konuşan Antalya Ticaret Borsası Başkanı Ali Çandır ülke ekonomisinin kötü olduğunu ve bunun en çok tarım sektörünü vuracağını ifade etti.
 

Ekran Görüntüsü 2024 08 28 121808

Gökçek’ten Çiftçilere Şok Sözler;’’100 Bin Liralık Telefonla Açız Diye Twit Atılıyor’’ Gökçek’ten Çiftçilere Şok Sözler;’’100 Bin Liralık Telefonla Açız Diye Twit Atılıyor’’

Ülkedeki ekonomik sıkıntıları rakamlarla anlatan Antalya Ticaret Borsası Başkanı Ali Çandır, “Ülkemiz, kentimiz ve sektörümüz zorlu bir dönemi hep birlikte yaşıyoruz. Faiz, döviz ve enflasyon gibi ekonomik sorunlarla mücadele ediyoruz. Bu durum tedarikten üretime, maliyetten pazarlamaya kadar tüm aşamaları olumsuz etkiliyor. 2023 yılı Ocak ayından itibaren karşılıksız çek ve protestolu senetlerde her ay büyük artışlar görüyoruz. 2024 yılının ilk yarısında karşılıksız çek tutarı ülkemizde yüzde 247, Antalya’da ise yüzde 385 artış göstermiştir. Antalya’da karşılıksız çek oranı, uzun dönem ortalaması olan yüzde 0.5’ten üç kat artarak yüzde 1.5’e yükselmiştir. Çekle işlem hacmi kentimizde, Ocak-Temmuz döneminde ülke ortalamasının altında kalmıştır. Antalya’da yüzde 63 artarken ülke genelinde yüzde 81 artış yaşanmıştır. Temmuz ayındaki yüzde 62’lik enflasyonu göz önüne aldığımızda, kentimizde çekle ticaret neredeyse sıfır büyüme gerçekleşmiştir” dedi.

Editör: Selçuk Soydan