Ekonomi

Araç Sahipleri Dikkat! Benzine Okkalı Bir Zam Daha Geliyor

Brent petrol fiyatlarındaki dalgalanma sürerken, akaryakıt fiyatları da zam ve indirim haberleriyle değişiklik gösteriyor. 24 Eylül Salı gününden itibaren benzine 1 lira 40 kuruş zam yapılması bekleniyor.

24 Eylül salı günü gerçekleşek ve pompaya yansıyacak fiyat artışıyla birlikte benzinin litre fiyatı  Alanya'da ise 44.88 kuruştan satılması bekleniyor. 



Akaryakıt Fiyatları Nasıl Hesaplanıyor?

Akaryakıt fiyatları, Türkiye'nin de dahil olduğu Akdeniz piyasasındaki işlenmiş ürün fiyatlarının ortalaması ve döviz kurundaki değişiklikler göz önünde bulundurularak rafineriler tarafından belirleniyor. Dağıtım firmalarının uyguladığı fiyatlar, rekabet ve piyasa serbestisi nedeniyle şehirler ve şirketler arasında küçük farklılıklar gösterebiliyor.

EPGİS Fiyat Duyurularını Durdurdu

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), akaryakıt fiyatlarındaki değişimleri açıklayan tek sendika olan EPGİS hakkında suç duyurusunda bulundu. Bu gelişmenin ardından EPGİS, dava süreci tamamlanana kadar fiyat değişikliklerini vatandaşlarla paylaşmayacağını açıkladı. Bu durum, vatandaşların akaryakıt fiyatlarındaki güncel durumu takip etmelerini zorlaştırabilir.