Asayiş

Antalya’da Yazılan Cezayı Görenler Elindeki Küreği Bırakıp Kaçtı!

Antalya’da izinsiz kürek sörfü kiralayan şahıslar ve bir plaj işletmesine yaklaşık 3 milyon Türk Lirası idari para cezası kesildi.

Denetimlerde, A.A. ve D.D. isimli yabancı uyruklu şahısların izinsiz olarak kürek sörfü kiraladığı belirlendi. Bu şahıslar hakkında 6458 Sayılı Yabancılar ve Uluslararası Koruma Kanunu, 6735 Sayılı Uluslararası İşgücü Kanunu ve 2634 Sayılı Turizm Teşvik Kanunu gereğince gerekli idari işlemler yapıldı. A.A. ve D.D., sınır dışı edilmeleri için Antalya İl Göç İdaresi Müdürlüğü'ne teslim edildi.

Türk Vatandaşlarına ve İşletmelere de Ceza Kesildi

Kontroller sırasında, 10 Türk vatandaşı ve 1 plaj işletmesinin de izinsiz kürek sörfü kiralama yaptığı tespit edildi. Bu kişiler ve işletme hakkında 2634 Sayılı Turizm Teşvik Kanunu ve Vergi Usul Kanunu gereğince gerekli iş ve işlemler uygulandı. Denetimler sonucunda 38 sörf tahtası muhafaza altına alındı.

Toplam Ceza Miktarı 3 MilYon TL

İzinsiz kürek sörfü yapan şahıslara ve ilgili işletmeye toplamda yaklaşık 3 milyon Türk Lirası idari para cezası uygulandı. Sahil Güvenlik ekipleri, denetimlerin devam edeceğini ve yasa dışı faaliyetlere karşı mücadelenin süreceğini belirtti.