Antalya'nın Konyaaltı ilçesinde, Rusya-Ukrayna savaşı sonrası artan göçle birlikte eğitim sektörü ciddi bir sorunla karşı karşıya. Yetkisiz ve ruhsatsız olarak faaliyet gösteren birçok okul, özellikle Türk özel okullarını hedef alarak sektörde adaletsizlik yaratıyor.

Milli Eğitim Müdürlüğü'nün incelemeleri, Konyaaltı'nda Rus ve Ukraynalı işletmecilere ait, "oyun evi" olarak gizlenmiş anaokulları ve kreşlerin tespit edildiğini ortaya koydu. Bu kurumlar, Türk okullarını kötüleyip kendi okullarını abartarak tanıtmaya çalışıyor.

Ruhsatsız bu okullar, sosyal medya ve basılı materyallerle agresif reklamlar yaparak Türk okullarının kalitesiz olduğunu iddia ediyor. Bu durum, eğitim sektöründe büyük bir kaos yaratırken, resmi olarak denetlenen okulların karşılaştığı adaletsizlikleri artırıyor.

Antalya Ticaret Odası Meclis üyesi Kenan Çelik, yetkililerden bu soruna acilen müdahale etmelerini ve kaçak okullarla etkili bir mücadele başlatmalarını talep ediyor. Çelik, vatandaşları da bu konuda dikkatli olmaya ve kaçak okulları yetkililere bildirmeye çağırıyor.

Gazipaşa Belediyesi 2. Geleneksel Plaj Voleybolu Turnuvası Tamamlandı Gazipaşa Belediyesi 2. Geleneksel Plaj Voleybolu Turnuvası Tamamlandı