Antalya Dahil 17 İlde FETÖ Operasyonu Çok Sayıda Gözaltı Var Antalya Dahil 17 İlde FETÖ Operasyonu Çok Sayıda Gözaltı Var

Antalya’da 11 yaşından itibaren annesinin dayısı Mustafa U.'nun  cinsel istismarına uğradığını iddia eden S.Ç., 18 yaşına girdiği gün, ses ve görüntü kayıtlarıyla savcılığa giderek şikayetçi oldu. Kızın şikayeti üzerine İstanbul’da tutuklanan Mustafa U.’nun, en az 25 yıl hapsi istendi.

S.Ç., annesinin cezaevine girmesiyle 8 yaşındayken anneannesi ve dedesinin yanına yerleşti. Burada, 2017 yılında Mustafa U. tarafından Kemer’de bir otele götürülüp cinsel istismara uğradığını öne sürdü. S.Ç., Mustafa U.’nun tehditleri nedeniyle yaşadıklarını kimseye anlatamadı. Mustafa U., zaman zaman telefonla da tacizde bulundu ve 2020’de tekrar Antalya’ya geldiğinde istismara devam etti.

S.Ç., yaşadıklarını kayıt altına alarak 18 yaşına girdiği 8 Mayıs 2024’te polis merkezine başvurdu. Mustafa U. İstanbul’da yakalanarak tutuklandı. Şüpheli suçlamaları reddetti. Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianame kabul edildi. İddianamede, Mustafa U.’nun cinsel istismar suçlarını işlediği belirtilerek, en az 25 yıl hapis cezası talep edildi. Mustafa U.’nun tutukluluğuna yapılan itiraz ise reddedildi. İlk duruşma 25 Eylül’de Antalya 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek.

Editör: Selçuk Soydan