Altıntaş Bölgesi Gerginliği

Antalya’da son yıllarda yıldızı parlayan Altıntaş bölgesi, CHP’li Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek ile Aksu Belediye Başkanı İsa Yıldırım arasında yeni bir gerilime neden oldu. Yaklaşık bir ay önce yaşanan tartışmanın ardından Yıldırım’ın Böcek’i CHP Genel Başkanı Özgür Özel’e şikayet ettiği iddia edilmişti. Bu konu, Aksu Belediye Meclisinde tekrar gündeme geldi.

Ekran Görüntüsü 2024 08 01 135305

Muhittin Böcek'e Yönelik Sert İfadeler

Antalya Körfez Gazetesi'nden Ertuğrul Gün'ün haberine göre, Aksu Belediye Başkanı İsa Yıldırım, meclis kürsüsünden Böcek’e yönelik çok sert ifadeler kullandı. Yıldırım, MHP ve AK Parti gruplarına çağrıda bulunarak, “Geçmişte sizin belediye başkanınızın hatası yüzünden Aksu’nun gelirleri büyükşehir belediyesine devredilmiş. Bizim seçtiğimiz belediye başkanı da bunu vermiyor. Milyar dolarların üzerine oturmuş! Gurk basmış tavuk yumurtasının üzerinden kalkar mı? Ne güzel sıcacık yumurtasının üzerine oturmuş verir mi? Vermiyor” dedi.
 

Ekran Görüntüsü 2024 08 01 135237

Kardeşliğe Gölge Düştü

Yıldırım, mahkeme yoluyla Böcek’in elinden alanı geri alacağını belirterek, “Süresiz ve sebepsiz yere anlamsız ucu açık bir protokol yapılmış. Büyükşehir belediyesine burada 200 yıl yetki verilmiş. Böyle bir protokol olamaz. Antalya Büyükşehir Belediyesi Aksu Belediyesinin sırtından şu ana kadar 7-8 milyar TL para kazandı. 50 milyar TL de kazanacak” ifadelerini kullandı. Diğer taraftan aynı mecliste, Aksu Belediyesi ile Antalya Büyükşehir Belediyesinin kardeş olması yönünde karar alındı, ancak konuşmalar kardeşliğe gölge düşürdü olarak yorumlandı.

Yazgan: Türkiye'yi kadınlarla değiştireceğiz Yazgan: Türkiye'yi kadınlarla değiştireceğiz

Bu sert çıkışlar ve gerginlik, CHP Antalya teşkilatında ciddi bir huzursuzluk yaratmış durumda. Partililer, bu gerginliğin nasıl çözüleceğini ve Antalya'nın belediye hizmetlerinin nasıl etkileneceğini merakla bekliyor.

Editör: Selçuk Soydan