Asayiş

Antalya’da 7 Kadına Cinsel Saldırıyla Suçlanan Doktorun Savunması Şaşırttı “Muayeneyi Yanlış Algıladılar”

Antalya'da 7 kadın hastaya nitelikli cinsel saldırıda bulunduğu iddiasıyla yargılanan Dr. Ahmet Taner Cantimur

Antalya’da 7 kadın hastaya nitelikli cinsel saldırıda bulunduğu iddiasıyla yargılanan Dr. Ahmet Taner Cantimur, huzursuz bağırsak sendromu (İBS) hastalarının davranış bozukluklarına sahip olabileceğini ve muayeneyi yanlış algılayabileceğini iddia etti.

7 Kadına Cinsel Saldırı Suçlaması

Antalya’da Dr. Ahmet Taner Cantimur, 2018-2023 yılları arasında muayene sırasında 7 kadına cinsel saldırıda bulunduğu suçlamasıyla tutuklandı. Şikayetçi kadınların huzursuz bağırsak sendromu (İBS) hastası olduğunu belirten Cantimur, bu hastaların muayeneyi yanlış algıladığını savundu.

İddianame: “Nitelikli Cinsel Saldırı”

Savcılığın hazırladığı iddianamede, Cantimur’un ‘nitelikli cinsel saldırı’ ve ‘görevi kötüye kullanmak’ suçlarından ayrı ayrı cezalandırılması talep edildi. Cantimur’un pek çok hastasına vajinal muayene yaptığı ve 7 kadın hastaya cinsel saldırıda bulunduğu belirtildi.

İlk Duruşma: “İBS Psikolojik Bir Rahatsızlık”

Antalya 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen ilk duruşmada, Cantimur, İBS hastalarının algı ve davranış bozukluklarına sahip olduğunu ve muayene sırasında yanlarında hemşire bulunmadığını belirtti. Şikayetçilerin iddialarını reddeden Cantimur, rektal muayenenin detaylarını anlatarak suçlamaların asılsız olduğunu savundu.

“Sinirlendiği İçin Yaptığını Düşünüyorum”

Cantimur, şikayetçi D.B.’nin muayene sırasında sinirlenip bağırarak çıktığını ve kendisine iftira attığını öne sürdü. Diğer şikayetçiler F.K., T.A., D.B., N.S., ve S.U. da duruşmaya katılarak Cantimur’u suçladı.

Mahkeme Ertelendi

Mahkeme heyeti, dosyadaki eksikliklerin giderilmesi ve tanıkların dinlenmesi için duruşmayı erteledi. Cantimur’un savunması ve şikayetçilerin ifadeleri dikkatle incelenecek.