Siyaset

Antalya Milletvekili Aykut Kaya CHP’ye Katıldı

İYİ Parti'den olaylı bir şekilde istifa eden Antalya Milletvekili Aykut Kaya, Cumhuriyet Halk Partisi'ne (CHP) katıldı.

İYİ Parti’den olaylı bir şekilde istifa eden Antalya Milletvekili Aykut Kaya, Cumhuriyet Halk Partisi’ne (CHP) katıldı. Kaya’ya parti rozeti, CHP Genel Başkanı Özgür Özel tarafından takılırken Kaya’nın CHP’ye katılımı, partinin grup toplantısında gerçekleşti.

Aykut Kaya’dan İlk Açıklamalar

Kızı ve oğlu ile birlikte kürsüye çıkan Kaya, yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Cumhuriyet Halk Partisi’ne katılmanın mutluluğunu yaşıyorum. Milletin bir vekili olarak hem sahada hem de mecliste gayretle, azimle çalıştım. Siyasi görüş ayrımı yapmaksızın Antalya’nın 19 ilçesindeki tüm vatandaşlarımızın sesi olmayı amaç edindim. Bugünden sonra da daha yüksek bir gayret ve azimle çalışmaya devam edeceğim.”

Aykut Kaya Kimdir?

Doğum Yeri ve Yılı: 1978, Kayseri.

Eğitim: İlk ve ortaöğrenimini Antalya’nın Manavgat ilçesinde tamamladı. Anadolu Üniversitesi İşletme Bölümü’nden mezun oldu.

Siyasi Kariyer: 2021 yılında İYİ Parti’ye katıldı. 14 Mayıs 2023 genel seçimlerinde İYİ Parti Antalya milletvekili olarak seçildi.

İYİ Parti’den Neden İstifa Etti?

Aykut Kaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamayla İYİ Parti’den istifasını duyurdu. Kaya, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Özveriyle ve gayretle ülkemiz ve Antalya’mız için çalıştım ve çalışmaya devam edeceğim. Ancak büyük bir heyecan ve umutla katıldığım İYİ Parti’de, milletimize ve ülkemize hizmet etme koşullarının ortadan kalktığını üzülerek görmekteyim. Bu nedenle İYİ Parti üyeliğimden istifa etme kararı aldım.”