Asayiş

Antalya Merkezli "Kuyu-27" Operasyonu: 32 Şüpheli Yakalandı

Antalya merkezli 6 ilde gerçekleştirilen "Kuyu-27" operasyonunda, elebaşılığı yurt dışında tutuklu olan Beratcan Gökdemir’in yönettiği organize suç örgütüne yönelik geniş çaplı bir operasyon yapıldı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın açıkladığı bilgilere göre, operasyon sonucunda 32 şüpheli yakalandı.



Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Başkanlığı koordinasyonunda yürütülen operasyonda, Antalya, İstanbul, Adana, İzmir, Konya ve Diyarbakır illerinde suç örgütüne yönelik eş zamanlı baskınlar düzenlendi. Suç örgütünün, haraç vermeyi reddeden iş insanlarına yönelik şiddet ve tehdit uyguladığı, kasten adam öldürmeye teşebbüs, mala zarar verme ve ölümle tehdit gibi suçlara karıştığı tespit edildi.

Operasyonlarda 23 adet ruhsatsız tabanca, 2 tüfek, uyuşturucu maddeler ve yüklü miktarda nakit para ele geçirildi. Suç örgütünün işlediği suçlar arasında genel güvenliği tehlikeye sokmak ve kasten yaralama da bulunuyor. Geniş çaplı operasyonla örgütün faaliyetlerine büyük bir darbe vurulmuş oldu.