Antalya  Kemer ilçesinin turizm öncülerinden Şerife Alpasar (95), hayatını kaybetti. Kocası Ali Alpasar ile birlikte 1964 yılında evlerini pansiyona dönüştürerek Kemer’deki turizm hareketini başlatan Alpasar, tedavi gördüğü hastanede vefat etti.

Kemer Merkez Mezarlığı’nda Toprağa Verildi

Cenaze töreni için Alpaslan’ın naaşı, helallik alınması amacıyla evine götürüldü. Ardından Huzur Camisi’nde kılınan cenaze namazının ardından Kemer Merkez Mezarlığı’nda toprağa verildi. Törene, Kemer Kaymakamı Ahmet Solmaz, Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu, siyasi parti temsilcileri, turizmciler, iş insanları ve vatandaşlar katıldı.

Turizm Ve Tanıtma Bakanlığı Tarafından Onur Belgesi Aldı

Antalya'daki Pahalılık Rus Turistleri Avrupaya Kaçırdı! Antalya'daki Pahalılık Rus Turistleri Avrupaya Kaçırdı!

2013 yılında vefat eden Ali Alpasar’ın eşi ve Kemer Belediyesi’nin eski başkanı Hasan Şeker’in kayınvalidesi olan Şerife Alpasar, 1983 yılında Turizm ve Tanıtma Bakanlığı tarafından Onur Belgesi ile ödüllendirilmişti.

Öte yandan. Antalya Turizminde çok büyük emekleri olan Şerife Alpasar’ın hayatını ve Kemer’in Turizm adına nasıl bir başlangıç yaptığını gösteren resimler halen Antalya Kadın Müzesinde sergilenmeye devam ediyor.

Editör: Haber Merkezi